İyiyürek: İşçi emeklileri unutulmasın

Memur-Sen ile hükümet arasında süren toplu sözleme görüşmelerini yakından izleyen Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Adana Şubesi yönetimi memur emeklisini de ilgilendiren gelişmelerin işçi emeklisi ve Bağ-Kur emeklilerini de ilgilendirdiğini ifade etti. Şube Başkanı Seyfi İyiyürek,” Emeklilerin yaşam şartları alabildiğine arttı. Bu göz önüne alınarak iyileştirmenin yapılmasını bekliyoruz.” dedi.

ADANA(BÖLGE)- Türkiye Emekliler Derneği/TÜED) Adana Şube Başkanı Seyfi İyiyürek, emeklerin yaşam şartlarının bugün daha da ağırlaştığını ifade ederek,”Emeklilerimizin durumu gözden geçirilmeli ve yeni yıl için daha iyi rakamların verilmesini bekliyoruz.” dedi.

Memur-Sen ile hükümet arasında süren toplu sözleşme görümeleri TÜED tarafından da yakından izleniyor. TÜED Adana Şube Başkanı Seyfi İyiyürek, dernekte düzenlediği toplantıda emeklilere gelişmeler hakkında bilgi verirken, Memur-Sen’in emekli memurlarını da ilgilendiren konularda sendikayı desteklediklerini ifade ederek, bu gelişmelerin sonucunun işçi emeklisi ve Bağ-Kur emeklilerine de uygulanmasının beklendiğini söyledi ve şöyle konuştu:

“MAKAS AÇILIYOR”

“Bugün milyonlarca emekli bunu zam haberini bekliyor. Memur-Sen’in hükümete sunduğu zam isteğini destekliyoruz. Ülke gerçeklerine uygun bir sözleşmenin hayata geçirilmesi TÜED’in tek isteğidir. Ayrıca bizim de daha once defalarca açıkladığımız seyyanen zammın bugün hayata geçirilmesini de bekliyoruz. Uygulanan zam sisteminde az maaş alana az zam, yüksek maaş alanlara ise çok zam yapılmaktadır ki burada da eşitliğin sağlanması gerektiğine inanıyoruz. Bu nedenle seyyanen zammın bir an önce hayata geçirilmesini bikliyoruz. Bakınız bu durumda en fazla zarar gören kesim özellikle 1000 ve 1100 lira emekli maaşı alan kardeşlerimizdir. Bu kardeşlirimiz ile diğer kardeşlerimiz arasındaki maaş farkında makas giderek açılıyor ve bunun daha fazla açılmaması gerektiğini bir kez daha dile getiriyoruz. Çünki yaşam şartları daha da ağırlaştı.”

“İNTİBAK ÇIKARILSIN”

Emeklilerin sorunlarının her zaman dile getirdiklerini açıklayan Başkan İyiyürek, bu camianın isteklerinin de takipçisi olduklarını vurguladı ve şöyle dedi:

“2000’den sonra emekli olanları yakından ilgilendiren intibak yasasının çıkarılması için gerekli girişimlerimiz oldu ve hala da olmaktadır. Bu konuda beklenti içinde olan yüzbinlerce emeklli kardeşimiz ve onların da gözü kulağı Ankara’dan gelecek habere çevrildi. Yine bir başka sorun olan sağlıkta iliç katkı paylarının durumu. Bir de aile yardımları var ki, bunun da uygulanmasını bekliyoruz ve bu alanda TÜED olarak bir çok girişimimiz oldu, olayın takipçisiyiz ve ısrarlı takibimizi sürdüreceğiz”

“EMEKLİLİK ORANI

YÜZDE 75 OLMALI”

Emeklilerin aylık maaş bağlama oranlarının da değişmesi gerektiğini anlatan ve bu konuda genel merkez olarak girişmelirinin olduğunu ve işin takip edildiğini kaydeden Başkan İyiyürek, bu konu da şunları söyledi:

“Bugün emeklilerimizi aylık maaş bağlama oranları 506, 4447 ve 5510 sayılı yasa üzerinden bağlanmaktadır. Ağır yaşam şartları altında her geçen gün biraz daha ezilen ve kıvrım kıvrım kıvranan milyonlarca emekli bu durumdan kurtarılmalı ve bu kanunlar yerine tek bir emeklilik yasası çıkarılıp bunun üzerinden emekli işlemleri görümelidir. Ayrıca emekli bağlama oranları yüzde 75 üzerinden gerçekleşmesini milyonlarca emekli adına talep ediyoruz.”

“TOKİ, TÜED PROJESİDİR”

Son olarak TOKİ konusunda da emeklilere kısa bir bilgi paylaşan TÜED Adana Şube Başkanı İyiyürek, sözlerini şöyle bitirdi:

“TOKİ’den emeklilere uygun şartlarda konut verilmesi fikrini Türkiye’de ilk kez TÜED genel merkezi tarafından dile getirilmiş ve bu yolla da binlerce emekli kardeşimiz ev sahibi olmuştur. Ancak bu konuda bazı dernekler “Bu işi biz yaptık.” gibi konuşuyor. Aslında TOKİ olayı TÜED’in projesidir. Kimse buna sahip çıkmasın. Nitekim en son 2019 Mayıs ayında 2135 konutun kurası çekildi.Burada peşinatın ne kadar olacağı konusunda bir belirsizlik var ve bunun açıklanmaısını bekliyoruz.”

Emekliler de Başkan İyiyürek’e verdiği bilgilerden dolayı teşekkür etti.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor