Jandarma S.K. isimli şahsın parasını kurtardı

HABER: CANSU ERSOY

ADANA (BÖLGE)-Adana’nın Saimbeyli ilçesi Çatak mahallesinde yaşayan S.K. isimli şahıs kendisini polis olarak tanıtan bir kişi tarafından dolandırılmak istendi. Jandarmanın sıkı takibi sonucu S.K. isimli şahsın bankaya yatırdığı para dolandırıcının eline geçmeden kurtarıldı ve kendisine teslim edildi.

Adana Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre, Saimbeyli İlçesi Çatak Mahallesinde ikamet eden S.K. isimli şahsı cep telefonundan arayan ve kendisini polis olarak tanıtan şahıs bir kamu kurumunda çalışan iki memurun FETÖ’ye üye olduklarını ve firar ettiğini, bu şahısların yakalanması için sinyal takibi yapacaklarını bu maksatla 90.000 TL paraya ihtiyaç olduğunu bildirmesi üzerine müşteki şahıs bankadan kredi çekerek şüpheli şahsın hesabına istenilen miktar parayı gönderdiğini, daha sonra dolandırıldığını anladığını beyan ederek şikâyetçi olmuştur.

Adana İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince; ilgili banka ile ivedi koordine kurulmuş ve paranın gönderildiği Ş.O.Ö. isimli şahsın hesabına bloke konulması sağlanmıştır. Feke Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile blokede olan 90.000 TL müşteki S.K. isimli şahsa iade edilmiş olup, şüpheli şahıs hakkında adli işlem başlatılmıştır.

Halkımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması, her türlü dolandırıcılık olaylarının önlenmesi amacıyla çalışmalara aralıksız olarak devam edilmektedir.

 

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor