JÜLİDE SARIEROĞLU; SIKINTILARIN ÇÖZÜMÜ YİNE AK PARTİ’DİR

Adana’da Ak Parti Genel Merkez Teşkilatı’nın düzenlediği ‘2023’e Doğru Şehir Buluşmaları’ gerçekleşti. Toplantıya, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet M. Kasapoğlu da katıldı. Toplantıda konuşma yapan Jülide Sarıeroğlu, Ak Parti olarak milletiyle her zaman bütünleşmiş, milletiyle her zaman temas içinde olan bir parti olduklarını vurguladı. Sarıeroğlu, “Yaşanan bazı sıkıntılar olabilir. Fakat bunun da çözümü yine Ak Parti tarafından hayata geçirilecektir. İttifak olarak da Cumhur İttifakı tarafından yapılacaktır” diye kaydetti.

HABER VE FOTOĞRAFLAR: CANSU ERSOY

ADANA (BÖLGE)- Ak Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı tarafından düzenlenen 2023’e Doğru Şehir Buluşmaları Adana’da yapıldı. Toplantıya Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet M. Kasapoğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi Üyesi ve Adana Milletvekili Jülide Sarıeroğlu, Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, Kilis Milletvekili Mustafa Hilmi Dülger, Osmaniye Milletvekili İsmail Kaya, Hatay Milletvekili Hüseyin Şanverdi, Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, Genel Merkez MKYK Üyesi Belma Erdoğan, Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu, Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Mersin Milletvekili Hacı Özkan, Genel Merkez MKYK Üyesi Şevki Şar ve daha birçok kişi katıldı.

“ADANA’DA ADIM ATMADIK, AYAK BASMADIK YER BIRAKMADIK”

Toplantıda konuşma yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı ve Ak Parti Adana Milletvekili Jülide Sarıeroğlu, “Öncelikle dünyanın dört bir yanından kişileri ağırlayacağımız Lezzet Festivali’mizim güzelliklerle geçmesini temenni ediyorum” dedi. Sarıeroğlu,“Genel Merkez Teşkilat Başlanlığı’mızın bir süredir uygulamaya başladığı bir sistem bu buluşma. Biliyorsunuz milletvekillerimizle birlikte yaz dönemini bereketli bir şekilde tüm Türkiye’de geçirdik. Adana’mızda da adım atmadık ayak basmadık yer bırakmadık. Gerek mahalle gerekse köylerimizdeki her insana ulaşarak çok önemli ve renkli bir yaz dönemi çalışmasını gerçekleştirdik. Çalışmalar sonrasında milletvekillerimizin sahada tespit ettiği hususlarla ilgili raporlar genel merkeze iletildi. Bu raporlar şu an değerlendirme aşamasında” diye de aktardı.

“’2023’e doğru şehir buluşmaları’ başlığı altında hem bölgesel dayanışmayı artıran milletvekillerimiz ile birlikte illerimizde yoğun bir biçimde çalışma yaptığımız, aynı anda bütün ilçelerde temaslarımızı kurduğumuz gerçekten çok verimli geçen buluşmalar gerçekleştirdik. 40’a yakın ilimizi tamamladık” diyen Sarıeroğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

“Geçtiğimiz hafta adana milletvekilleri olarak Hatay’ımızdaydık. Bugün çevre bölgelerimizden milletvekillerimizi de şehrimizde ağırlıyoruz. Çok verimli sonuçlar elde edeceğimize inanıyoruz.”

“SIKINTILARI AK PARTİ VE CUMHUR İTTİFAKI ÇÖZECEKTİR”

Ak Parti olarak milletiyle her zaman bütünleşmiş, milletiyle her zaman temas içinde olan bir parti olduklarını vurgulayan Sarıeroğlu daha sonrasında, “Bu dönemde işte 6’lı masa diyoruz. Onların henüz adayları bile belli olmamışken bizler yaz dönemi çalışmalarımız yaptık ve yol haritalarımızı bu doğrultuda oluşturuyoruz. Zor bir dönemi hem dünya hem Türkiye olarak geride bıraktık. Ağır bir pandemi dönemi yaşadık. Bunun etkilerinden doğan ekonomik kriz tüm dünyada kendini gösterdi. Tabi bunun Türkiye’ye de yansımaları oldu. Ama bizim tüm dünyadan farkımız tüm vatandaşlarımızın hayatına dokunacak çalışmaları hızlı şekilde vatandaşlarımızın ihtiyaçları doğrultusunda hayata geçirdik. Asgari ücretten emekli maaşına, yurtlarımızdan KYK kredilerinin yeniden değerlendirme oranlarının silinmesine kadar her kesime dokunan çalışmalarımızı çok hızlı bir biçimde hayata geçirdik. Yaşanan bazı sıkıntılar olabilir. Fakat bunun da çözümü yine Ak Parti tarafından hayata geçirilecektir. İttifak olarak da Cumhur İttifakı tarafından yapılacaktır” diye kaydetti.

Sarıeroğlu, 1 Ekim tarihi itibariyle meclisimizin açılışını gerçekleştirdiklerini hatırlatarak “Türkiye Büyük Millet Meclisi’miz inşallah seçime giden bu süreçte çok yoğun bir mesai yapacak. Gerek odak grup çalışmalarımız gerekse saha çalışmalarımızla vatandaşlarımızın bizlerden beklentilerini çok iyi şekilde anladığımızı düşünüyoruz. Bunlarla ilgili atacağımız çalışmaları da planlamış durumdayız” dedi.

“AK PARTİ OLARAK SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZIN LİDERLİĞİNDE 21 YILDIR EŞİ BENZERİ OLMAYAN BİR HİZMET ‘ÖNCE VATAN’ DİYEN BİR EKİBİZ”

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet M. Kasapoğlu ise konuşmasına şu şekilde başladı:

“Üretimin, sanayinin, medeniyetin, sporun, gençliğin şehri Adana’da olmak gerçekten çok heyecan verici. 2023’e doğru şehir buluşmaları sayesinde milletimizle buluşuyoruz. Bizim tarzımız bu aslında. Ak Parti olarak sayın cumhurbaşkanımızın liderliğinde 21 yıldır eşi benzeri olmayan bir hizmet ‘önce vatan’ diyen bir ekibiz. Hiçbir zaman milletimiz ile aramızdaki bağı, milletimize olan hizmet aşkımızı, inancımızı kaybetmedik. Bilakis güçlendirerek bu gönül bağını her daim daha da güçlü kılarak yolumuza devam ettik. İşte bugün bu şehir buluşmasıyla bu bağı kuvvetlendirdik. Aslımız olan en büyük inancımız, gücümüz olan milletimizle birlikte olmaya devam edeceğiz.”

Ak Parti hareketi genç odaklı bir hareket olduğunu belirten Kasapoğlu konuşmasına şöyle devam etti: “Millete hizmet milletten aldığı güçle demokrasiyi ve adaleti kalkındırma hareketidir. 21 yıldır hiçbir zaman unutmadık, unutmayacağız da… ‘Türkiye Yüzyılı’ olarak adlandırdığımız önümüzdeki sürece de yine bir olarak beraber olarak aynı aşk ve aynı inançla yolumuzdan sapmadan devam edeceğiz. Ve ben inanıyorum ki bu süreci yine örnek bir şekilde yürüyeceğiz. Şu an bu salonda bile büyük bir birlik ve beraberlik var. Ak Parti hareketinde asla ve asla taassup yok şu an Türkiye iletişimin, koordinasyonun en güçlü olduğu bir yönetim modeline sahip. Şimdi de onun meyvelerini topluyoruz. Bu güzel davaya omuz veren tüm arkadaşlarımızı bugünkü en sahipliği için kutluyor ve şükranlarımı sunuyorum”

“ADANA BEREKETİN SEMBOLÜ BİR ŞEHİRDİR”

“Adana bereketin sembolü bir şehir” diyen Kasapoğlu, “Her alanda nice isimler yetiştiren ve yetiştirecek olan da bir şehir. Gençliğin şehri. O yüzden Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak Adana’mızı daha güçlü kılmak gibi bir idealimiz var. Başkaları gibi lafla peynir gemisi yürütmüyoruz. Son 21 yıldır her alanda devasa hizmetlerimiz var. Hizmetimizi her yere götürdük. Bundan sonra da bu şekilde devam edeceğiz. 21 yıl önce Adana’da hiç gençlik merkezi yoktu. Şu an 5 gençlik merkezimiz ve hala devam eden merkezlerimiz de var. İnşallah en kısa sürede Adana’da gençlik merkezi olmayan ilçemiz kalmayacak. Birçok gencimiz bu merkezlerden istifade etti. Adana’mızda yurtlar gurur tablosu. Kimsenin karalamasına, kimsenin bu konuda manipüle etmesine fırsat vermeyiz. Bundan 21 yıl önce Adana’da 2 tane yurt vardı. Diyorlar ya ‘Yurt sorununu 1 senede çözeceğiz’ diye. Öyle bir sorun yok zaten. 21 yılda 2 olan yurt sayısını 9’a yükselttik. Ve bu sene Adana’mızda başvuran her öğrenci yurtlara yerleştirildi. Bu bir gurur tablosudur. Ayrıca 45 spor tesisini şu an 97’ye getirdik. Her şeyiyle devasa bir spor alt yapısı tesis ettik. Ve ilçelerimizde spora yönelik devam eden projelerimiz var. Yeni Adana Stadı da kapsamı ile Türkiye’nin en kapsamlı stadlarından biri” diye bildirdi.

“1200 YENİ YURT YÖNETİM PERSONELİ ALACAĞIZ”

Bakan Kasapoğlu, sözlerini şu şekilde sonlandırdı: “Dedim ya biz 70 bin kişilik bir aileyiz. Yurtlarıyla, kamplarıyla, gençlik merkezleriyle, binlerce spor tesisiyle ve pek çok hizmet alanıyla gençlerimizin yanındayız. Biliyorsunuz bundan 3 hafta önce 105 yeni yurt binasını Ankara’da hizmete açtık. Yeni inşaatlarımız, yeni çalışmalarımız devam ediyor. Önümüzdeki günlerde İstanbul’da, Türkiye’nin en yeni yurtlarını hizmete açacağız. Onların müjdesini vereyim. Bu alanda tabii ki ailemizi, yeni arkadaşlarımızla güçlendirme gerekliliğimiz var. Ailemize yeni heyecanlar, yeni motivasyonlar taşıyan arkadaşlarımızı katarak bu heyecanı büyütüyoruz. Ben bugün bu bağlamda hizmete aldığımız yeni yurtlarımız için 1200 yeni yurt yönetim personeli alacağımızın müjdesini paylaşmak istiyorum. Alım ilanımıza ilişkin detaylar bu gece Resmi Gazete de yayınlanacak. Buna başvurmak isteyen vatandaşlarımız e-Devlet kariyer kapısı üzerinden başvurularını yapabilecekler. Ben bu vesileyle tüm adaylarımıza hayırlı, uğurlu bir süreç temenni ediyorum. İnşallah her biri bu anlamdaki süreçleri başarıyla tamamlarlar ve ailemize katılma noktasında güçlü bir adım atarlar.”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor