Kadın adaylar destek bekliyor

ADANA (BÖLGE)-Türkiye 31 Mart’ta demokrasi sınavı vermeye hazırlanırken, siyaset sahnesi de hayli hareketli günler yaşamaya başladı. Kadın Adayları Destekleme Derneği (KA-DER) Adana Şubesi de çalışmalarına hız verdi.

KA-DER Adana Şube Başkanı Elife Müftüoğlu başkanlığında Ka-Der üyesi bayanlar, 31 Mart Yerel Seçimleri için adaylıklarını açıklayan Seyhan Belediye Meclis Üyesi aday adayları ve muhtar adaylarına destek vermek amacıyla, broşür dağıtıp seçmenlerden kadın adaylara destek istedi.

KA-DER üyeleri Kıbrıs Caddesi’nde esnaf ziyaretinin yanı sıra kahvehanelere de girerek, erkek seçmenlerin öncelikli olarak kadın adayları desteklemelerini istedi. Broşür dağıtıp, kadın adayların tanıtımını yapan KA-DER üyesi bayanlar, siyasete kadın eli değmesi gerektiğini, kadınların da hayatın her alanında olduğu gibi siyasette de başarılı olacağına inandıklarını dile getirip, kadın adaylar için oy istediler.

KA-DER Adana Şubesi üyesi bayanlar, seçim tarihine kadar çalışmalarını aralıksız olarak sürdüreceklerini belirterek, muhtarlıkların yanı sıra belediye meclis üyeliklerine de aday olan kadın adayların tanıtımlarının önümüzdeki günlerde farklı etkinliklerle sürdürüleceğini ifade ettiler.

KADIN ADAYLAR

KA-DER Adana Şube Başkanı Elife Müftüoğlu, Seyhan Belediye Meclis Üyeliği için aday adaylıklarını açıklayan Belkıs Yakıcı ve Duygu Ayçe ile muhtar adayları Dumlupınar Mahallesi’nden Özgün Seven, Yurt Mahallesi’nden Rabia Cingözler, Güzelyalı Mahallesi’nden Asın Özkuyumcu, Yeni Baraj Mahallesi’nden Zühal Özbelli, Uçak Mahallesi’nden Fatma Özkan, Beyazevler Mahallesi’nden Fatma Çoban, Yeşilevler Mahallesi’nden Nazife Tuzlar Elaldı ve KA-DER Üyesi Gülsüm Haktan, broşür dağıtma ve kadın adayları tanıtma çalışmalarına katıldılar.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor