Kadın başarısının markası ‘Manşet’ olacak

Haber: Yener EKİNCİ

ADANA (BÖLGE) – Türkiye’de kadın olmanın ne kadar zor olduğu bilinen bir gerçek. Fakat önlerine konulan engellerin, kadın girişimciler için aşılmaz olmadığı da başka bir gerçek. İşte, bunun en bariz örneklerinden bir tanesi de Adana’da kendini gösterdi. Girişimci kadınlarımızın sergilediği tutuma hayran bırakacak Manşet Butik, önceki gün görkemli bir açılış töreniyle; Cemalpaşa Mahallesi, Toros Caddesi üzerinde hizmete girdi.

KADININ DİĞER TANIMI BAŞARI 

‘’Başarıya odaklanmış bir kadını yolundan alıkoymak mümkün değildir’’ tezini doğrulayacak türde bir özelliği bulunan Manşet Butik, 7 kız kardeşin bir araya gelmesiyle oluşturulan bir yapı. 2000 yılında İstanbul’a yerleşerek atıldığı iş hayatında başarıdan başarıya koşan ve emeklerinin karşılığını 6 şirket kurarak alan Songül Bayram, kardeşlerinin de girişimci ruhlarını ortaya çıkarmaları için böyle bir işletme açmaya karar verdi.  

KARARLILIKLA HEDEFE İLERLEYECEKLER

Songül Bayram, Sunay Bayram, Günay Bayram, Tülay Bayram, Ayşe Bayram, Hayriye Bayramağa ve Nazmiye Karaca adlı kardeşler, Türkiye’nin dört bir yanında faaliyetlerini sürdüren, iş hayatına farklı bir bakış açısı getiren, üreten ve ürettikçe kazanan, kazandıkça ekonomiye ve toplumun her kesimine olumlu faydalar sağlayan, toplumsal yaşamda güçlüklere karşı direnerek, kararlılıkla yollarına devam eden kadın girişimlerin Adana’da ki yüzü olarak kendilerini gösteriyor.

KALİTE VE ÇEŞİT İÇİN İSTANBUL’A GİTMEYE GEREK YOK

Babalarını erken yaşta kaybeden kardeşler, zorluklara direnme gücünü onlara aşılayan anneleri Altun Kızılyıldırım’a çok şey borçlu. O nedenle mağazanın açılış kurdelesini Altun anne kesti.  Serhat Özçelik’in koordinatörlüğünde faaliyet gösterecek mağaza hakkında bilgi veren Songül Bayram, şunları kaydetti; ‘’Türkiye, tekstil ve modada birçok Avrupa ülkesinden daha iyi konumda. İstanbul başta olmak büyük şehirlerimizde tekstil önemli bir yere sahipken, ne yazık ki Adana bunu biraz geriden seyrediyor. Adanalı bayanların önemli bir kısmı burada bir şey bulamadıklarından şikayet edip, İstanbul’a gittiklerinde oradan giyinmeyi tercih ediyorlar. Bu eksikliği gördüğümüz için bu işe girmeye karar verdik. İstanbul’a gidemeyenleri Adana’da giydirmek istedik. Yüzlerce çeşit ürün olacak. Mağaza mağaza dolaşmaktansa aranan her şey tek bir yerde bulabilecekler. Her kesime hitap edeceğiz. Kaliteli ürünleri kesinlikle en ucuz fiyattan sunacağız. Müşterilerimiz bunu hemen fark edeceklerdir. Söylediğim gibi her kesime hitap edeceğiz.’’

ADANA’YA YAYILAN BİR MARKA OLACAK

Songül Bayram, sözlerini şöyle sürdürdü; ‘’Son dönemde artan destekleyici uygulamalar, demografik gelişmeler, şehirleşme ve eğitim olanakları gibi faktörlerin kadın girişimciler üzerinde olumlu etki yarattığını, yaşanan gelişmeler sayesinde birçok kadın kendi işini kurup, girişimcilik dünyasına katılmanın mutluluğunu yaşıyor. Birçoğu da kendinden sonra iş dünyasına girecek kadınlar için ilham kaynağı oluyor. Sonuçta kadın girişimciliği, Türkiye’den gelişmiş ülkelere varana kadar birçok yerde halen engellerle karşılaşsa da yükselişini devam ettiriyor. Bizim hedefimiz her bir kız kardeşimin başına duracağı şubeler açmak. Annemiz güçlü bir kadındı ve bu karakterini bizlere yansıttı. Babamız hayata gözlerini yumduğunda onun çabaları sayesinde ayakta kaldık. Aile içinde dayanışma örneği sergiledik. Şahsım olarak inşaat, enerji, ithalat ve ihracatı kapsayan bir grup şirketi sahibiyim. Manşet’i de bir marka olarak Adana’ya yayacağız. Kendime güvendiğim için iş hayatında bir yerlere gelebildim. Kardeşlerimde de aynı güvene hakim.’’

BÖLGE OKURLARI İÇİN YÜZDE 15 İNDİRİM

Manşet Butik’te fiyatlar çok uygun olmasına rağmen, Songül Bayram ricamızı geri çevirmeyip, Bölge Gazetesi okurları için ayrıca yüzde 15’lik bir indirim uygulama nezaketi gösterdi. Kendisine okurlarımız adına teşekkür ediyoruz.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor