Kadın cinayetleri salgın dinlemiyor!

(HABER MERKEZİ)-Cumhuriyet Kadınları Derneği  Yönetim Kurulu Genel Başkanı Prof.Dr.Tülin Oygür, “Kadın cinayetleriyle ilgili bakanlıklarımızı harekete geçirmeye davet ediyoruz. Kadın cinayetleri salgın dinlemiyor” dedi.

Prof.Dr.Tülin Oygür,”Bütün kurumlarımız ve vatandaşlar 20 gündür Koronavirüs salgınının sınırlanması için mücadele içindeyiz. Ancak dünyayla birlikte, ülkemizi de sarsan böyle bir afetle karşı karşıya olmamız, kadının canına kasteden katilleri durdurmamakta, kadın cinayetleri devam etmektedir.

Salgınla mücadele için evlerimizden çıkmama sürecinde “aile içi şiddet, kadın ve çocuğa yönelik her tür istismar, kadın cinayetleri” gibi toplumumuzun kanayan yaraları olan sorunların artmasından endişe duyulmaktadır.

Cumhuriyet Kadınları Derneği olarak, en az birkaç hafta süreceği tahmin edilen evde kalma sürecinde, yaygın izlenen bütün televizyon kanallarında, bu sorunların çözüm önerilerinin; KADES gibi acil başvuru ve müdahale yollarını anlatan film, tiyatro, canlandırma ve tartışma gibi programların zorunlu olarak gösterilmesinin yararlı olacağını değerlendiriyoruz.

Bu bağlamda Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı başta olmak üzere Kültür ve Turizm Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu gibi kurumlarımızı acil olarak harekete geçmeye davet ediyoruz.”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor