KADINLARA ‘DİJİTAL ŞİDDETLE MÜCADELE’ SEMİNERİ

(HABER MERKEZİ)-Yüreğir Belediyesi, Kadını Geliştirme ve Dayanışma Derneği işbirliği ile Yüreğirli kadınlara, ‘Kadın Hakları ve Dijital Şiddetle Baş etme Yöntemleri’ konulu seminer düzenledi.

Bekir Fevzi Yıldırım Sivil Toplum Merkezi’nde düzenlenen seminere Kadını Geliştirme ve Dayanışma Derneği Başkanı Şerife Karakuş, EURODER Başkanı Yasemin Him, Osmaniye İş Kadınları Derneği Başkanı Feride Demir, Türk Kadınlar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Remziye Gerekgil, Usta Eğitici Sibel Sekmen, Psikolojik Danışman Merve Biter ile 50 kadın katıldı.

Av. Muhal İkikardeş ve Psikolog Fulya Özbilen’in şiddet türleri, dijital şiddetle mücadele, psikolojik ve hukuki destek üzerine detaylı bilgiler verdiği seminerde kadına yönelik şiddete dikkat çekilerek bu konuda farkındalık oluşturulması hedeflendi.

Seminerde ayrıca temel kadın hakları ve toplumsal cinsiyete dayalı şiddeti önleme ile ilgili bilgilere de değinildi. Program esnasında kadınlara çeşitli ikramlar sunuldu.

Kadına yönelik şiddete karşı her koldan mücadele edilmesi gerektiğini belirten Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, Yüreğirli kadınların bilinçlendirilmesi yönünde benzer program, seminer ve söyleşilerin artarak devam edeceğini söyledi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor