Kadınlardan aile ekonomisine kaktı
ADANA (İHA) – Adana’da kırsal alandan göç eden ailelerde kadınlar, aile
bütçesine katkıda bulunmak amacıyla yufka ekmek pişirme geleneğini sürdürüyor.
Kadınlar, kışın ardından bahar ve yaz aylarında ekmek ihtiyaçlarını
karşılayabilmek için yüz yıllardır süregelen yufka ekmek geleneğini sürdürerek,
aile bütçesine de katkıda bulunuyor.
Büyük şehirlerde geçinmenin çok zor olduğu günümüzde aile bütçesine katkıda
bulunmak ve geleneklerini yaşatmak için sacda yufka ekmek yaptıklarını belirten
kadınlar, özellikle yöresel yemekler ile dolma ve içli köftenin yufka ekmekle
yemenin tadının başka olduğunu söylediler.
Somun ekmeği genellikle sabah kahvaltılarda tükettiklerini belirten kadınlar,
sac üzerinde pişirip üst üste yığdıkları adeta kağıt inceliğindeki yufka
ekmeğin, birkaçının alıp üzerine su serpilerek ıslatıldıktan yenildiğini
söyledi.