KADİR AYDAR: BU BANA DEĞİL SİZE YAPILAN SAYGISIZLIKTIR

(HABER MERKEZİ)- CHP Adana İl Örgütü, Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar’ın 2 yıl 1 ay hapis cezasına yapılan itirazın reddedilmesi ve siyaset yasağı getirilmesini Ceyhan Belediyesi önünde yapılan basın açıklamasıyla protesto etti.

Aydar, “Türkiye’nin en hızlı davasında ben siyasi yasak aldım, bu bana değil, size saygısızlıktır, bu bana değil, Ceyhanlıların gasp edilmesidir. Bu kararı veren hakimler, sonuna kadar hukuki anlamda mücadele edeceğim” dedi.

Belediye önünde toplanan vatandaşlara hitap eden Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, haksızlıklar karşısında halkın karşısında büyüdüklerini ifade etti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne de baskılar yapıldığını hatırlatan Karalar, “İktidar, uzun süre yönettiği yerleri CHP kazanınca hazmedemedi. Ne İstanbul’u ne Adana’yı ne de Ceyhan’ı hazmettiler ama biz bunlara sindire sindire hazmettireceğiz. Kadir ile inanılmaz işler yaptık 5 ayda. Bunu hazmedemiyorlar. CHP’nin bütün kadroları burada ve Kadir’in yanında olmaya devam edeceğiz. Ben Kadir ile birlikte yürüyeceğim, onun istediği hizmetleri yapacağım” ifadelerini kullandı.

CHP Adana İl Başkanı Anıl Tanburoğlu da Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar’ın resmi yazı gelene kadar koltuğunda oturacağını belirterek, “CHP, Kadir Ayhan’ın arkasında bir bütün olarak durmaktadır. Yargı eliyle siyaseti dizayn etmeye çalışmak sonucunda halkın 2024’te attığı tokatın aynısını atmasıyla sonuçlanacaktır. Bir siyasetçi halkın kalbine girmişse onu davalarla, suçlamalarla, hukuksuz yargılamalarla halkın gönlünden koparamazsınız. Bunu ne Ceyhan’da ne de İstanbul’da yapabilirsiniz” şeklinde konuştu.

“Sizin bu verdiğiniz karar da elbet sorgulanacak”

Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar, Adana Bölge Adliye Mahkemesi’nin kararı yalnızca 16 günde aldığına dikkati çekerek, siyasi yasağın Ceyhanlılara yönelik saygısızlık olduğunu söyledi. Aydar, şunları kaydetti:

“Yalan ifadelerle, değiştirilen tape kayıtları ile bir operasyon yaşadık 2019’da. Jandarma’nın kriminal raporları ile bunların ortaya çıkmasının ardından başımız ak bir şekilde yolumuza devam ettik. Şimdiki fark ise ben muhalefet partisinin belediye başkanı değilim, Türkiye’nin birinci partisinin belediye başkanıyım. 5 ayda Ceyhan’ın kanayan yaralarına çare olduk, olağanüstü işler yaptık ama bir dosya açıldı. Benimle ilgili dün çıkan kararda muhalif oy kullanan üye, ‘Delil yok, ispat yok. Dinlenilmeyen, yok sayılan maddi deliller var. 5 ayrı ifade var, çelişki var. Bu sanıklarla alakalı duruşma açılsın’ şerhi koyuyor. 16 günde Türkiye’nin en hızlı davası sonucunda bana siyasi yasak getiriliyor. Benim Ceyhan ile 5 yıllık kontratım var. Bana 5 yıllığına Ceyhanlılar tarafından verilen mazbatam var. Ev sahibi ve kiracı arasındaki anlaşmazlık bile en az 1 yıl sürüyor. Bana 16 günde karar verildi, hukuk bunun neresinde? Hakimler ve savcılar milletin hakim ve savcıları olmalıdır. Sizin bu verdiğiniz karar da elbet sorgulanacak. Türkiye’nin en hızlı davasında ben siyasi yasak aldım bu bana değil, size saygısızlıktır, bu bana değil, Ceyhanlıların gasp edilmesidir. Bu kararı veren hakimler, sonuna kadar hukuki anlamda mücadele edeceğim. Bu işin sonu ölümse, cehennemse sonuna kadar takipçisi olacağım. Bu kararı hukuki olarak vermediniz ama ben olarak hukuktan ayrılmayacağım, adaletten ayrılmayacağım. Bu kararı veren sizlerin hukuki olarak peşinizi bırakmayacağım.”

 

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor