KADİR AYDAR VE MAZBATA!..

“1 yılda 32 kilometre asfalt yol yaptı; 5 kreş açtı; kent meydanı, kültür merkezi, 2 toplum merkezi ve 19 tane park yaptı; düğün salonlarını ücretsiz hale getirdi, 400 öğrenciye burs verdi”  diyor CHP sözcüsü Özgür Özel. Devam ediyor konuşmasına;

“Mazbatasına göz dikilen Kadir Aydar 1 lira maaş almadı, maaşını şehit analarına bağışladı. Makam aracı kullanmıyor kendi arabasını kullanıyor. Makam aracını gelin- damada düğün arabası diye veriliyor. Kadın basket kulübünü kurduğu yıl şampiyon yaptı. Ceyhanspor şampiyonluğa oynuyor, partimizin yaptırdığı anketlerde ilçe belediye başkanlarında da Kadir Aydar şampiyonluğa oynuyor. Bir yıllık performansla bunu, bu büyük başarıyı hazmedemeyenler Kadir’in mazbatasına göz diktiler. Kadir’in mazbatasına göz dikilince Ceyhan’da yer yerinden oynadı, bu ağır gündeme rağmen. Perşembe günü savunmasını verecek. Kadir, Ceyhan’ı; Ceyhan, Kadir Aydar’ı seçme iradesini savunuyor. O mazbataya uzanan eller iyi düşünsün.
31 Martta millî iradeye yapılan saldırıya 23 Haziranda verilen demokratik cevabı görsünler. Kadir Aydar’ı Ceyhan’dan, Ceyhan’ı Kadir’den kimse koparamaz ama seçmenin bu konudaki cezası çok ağır olur; bunu kayda geçirelim.”

Sayın Özer’in açıklamalarında eksik var, fazla yok.

Peki neden böyle bir konuşma yapma gereği duydu?

Çünkü, Ceyhan Belediye Başkanı, öğrencilik yıllarında iki ayrı olaydan 10’ar ay ceza almış….

Peki Belediye Başkan adaylığına engel mi bu karar?

Yüksek Seçim Kurulu engel olmadığına karar vermiş ve seçime engel hali olmadığı için de başvurusunu kabul etmiş..

Sonra!.. Sonra seçimi açık ara farkla kazanmış, Ceyhan Belediye Başkanı olmuş, Özgür Özer’in yukarıda özet olarak açıkladığı hizmetleri yapmış 10 ayda..

Sonra!.. Sonrası var mı.. Bakmışlar bu genç adam hizmette sınır tanımıyor, başlamışlar dosyasını kurcalamaya.. Aramışlar, taramışlar, hiçbir şey bulamayınca öğrencilik yıllarına dönmüşler.. Aaaaa… Bir de ne görsünler, iki ayrı dosyadan 10’ar ceza almış.. Mal bulmuş magrabi gibi atılmışlar üstüne.. İki dosyayı birleştirmişler, 10 ayı 20 aya çıkarmış tek dosya haline getirmişler… Yani toplamı 20 ay olunca seçilme hakkı ortadan kalkmış olacak ve mazbatası iptal edilecek..

Dünyada emsali görünmeyen bir olay yaşanırken, Adana Baro Başkanı uzun bir açıklama yapıyor, bunun demokrasiye darbe olacağını belirtiyor, özetle şöyle diyor;

“Seçimler ve yerel yönetimlerin belirlenmesi çoğulcu demokrasinin ve seçmen iradesinin yaşama geçtiği en önemli alandır. Birkaç gündür Ceyhan İlçe Belediye Başkanı Kadir Aydar ile ilgili seçimlerin üzerinden 1 yıl gibi uzun bir süre geçtikten sonra, geriye dönük hukuksuz değerlendirme ile seçmen iradesinin yok sayılmaya çalışılması çağdaş ve demokratik ülkelerde kabul edilemez. Çok uzun yıllar önce gerçekleştiği bilinen bir adli vaka üzerinden açılan ceza davasında iki ayrı suç nitelemesi sonrası aynı dosyadan verilen iki ayrı cezanın mahkemece birleştirilmeksizin kesinleşmesi, bu kararın 31 Mart 2019 tarihinden önce adaylık başvurusunda da var olmasına rağmen adaylığa engel görülmemesi doğru bir değerlendirmedir”

Veli Küçük, açıklamasını kuvvetlendirmek için emsal  gösterilen Ceylanpınar Belediye Başkanı ile ilgili de “Emsal olarak değerlendirilmesi mümkün değil. Zira orada tek kalemde bir yılı aşan bir ceza söz konusudur” diyor.

Allah aşkına dünya korona virüsü ile ilgileniyor, alarm durumunda uykularını kaçırıyor, biz neyle uğraşıyoruz..

Yahu bu genç  adam 1988 Ceyhan doğumlu.. Gençliğini okumaya, öğrenmeye, hayata tutunmaya, halka hizmet vermeye adamış .. Aldığı eğitimleri bir gözden geçirin.. Göreviniz,  gerekçe arayarak mazbatasını iptal etmek değil, daha çok çalışmasına, kentine, ülkesine, milletine daha çok yararlı olabilmesi için destek vermek olmalıdır.

Biraz da böyle düşünseniz!..

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor