KALDIRIM İŞGALLERİNE NEDEN GÖZ YUMULUYOR

Türkiye’nin pek çok şehrinde olduğu gibi kaldırım işgalleri de insanları canından bezdirmeye devam ediyor. İşyerlerinin, marketlerin vs. neden oldukları kaldırım işgalleri bu kadar göz önünde iken neden önlenemiyor yada neden denetlenmiyor insanın aklı almıyor.

Bana göre medeniyetsizliğin, geri kalmışlığın ve düşüncesizliğin en bariz göstergelerinden bir tanesidir işyerlerinin, işletmelerin kaldırımları babalarının malı gibi kullanması. Aynı düşüncesizliğin de devamıdır yapılan bu işgallere sessiz kalınması.

Adana’da zaten uzun yıllardan bu yana süre gelen bir yol sorunu, kaldırım sorunu bulunuyor. Yollar bir yandan yapılıyor, bir yandan yeniden sökülüp aynı şekilde tekrar yapılmaya çalışılıyor. Bu neden yap boz gibi sürekli olarak bu şekilde böyle devam ettiriliyor anlamıyorum ancak yolların durumu böyle iken bir de yayaların yürümesi için ayrılan kaldırımların işgal edilmesi yollarda ilerlemeyi iyice zorlaştırıyor.

Tek başınıza, sağlıklı bir vatandaş iseniz elbette sizin için de zor olacaktır ancak yine de bir şekilde bu kaldırımlarda zorla da olsa bir yol bulursunuz kendinize. Ancak eğer bebeğinizi arabası ile yada kucağınızda taşıyorsanız, yaşlı iseniz veyahut ta engelli bir vatandaş iseniz kaldırımlardan geçmek imkansız bir hal alabiliyor.

Hepinizi eminim ki şahit olmuşsunuzdur bu şekilde ya tekerlekli sandalyede bir vatandaşımızın veya bebeğini arabası ile taşımak zorunda kalan bir ebeveynin çektiği çilelere.

Ne gerek var ki insanlara bu şekilde işkence etmeye?

Bizler marketlerin yolları, kaldırımları işgal eden meyve sebze kasalarının, dondurma dolaplarının aralarından kaçar gibi yol bulmak zorunda mıyız? Yada hakkı olmadığı halde kaldırıma masasını sandalyesini atıp müşterilerini dükkanının içinde ağırlar gibi oturtan kafelerin umarsızlarını çekmek zorunda mıyız?

Adana’nın en kalabalık caddelerinde bile kaldırım işgallerini almış başını gitmiş. İnsanlar kalabalıktan güçlükle ilerlerken bir de kaldırımı babasının malı gibi kullananlara mücadele ediyorlar. Bu durumun yayalara büyük haksızlık olduğunu düşünüyorum ve üzerinde sorumluluk olan herkesin görevini yapmasını ve bu durumun bu çirkinliğin sonlanmasını tüm yayalar adına istiyorum.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor