KAPLAN DİBE VURDU: 2-0

STAD: Yeni Adana Stadyumu

HAKEMLER: Muhammet Ali Metoğlu (**), Kadir Akıllı (**), Onur Gülter (**)

ADANASPOR: Ahmed Said Kıvanç (**), Jordan Lukaku (**), Evren Korkmaz (**), Fatih Kurucuk (**), Ferhat Katipoğlu (**), Dimitri Oberlin (**) (Dk.74 Eric Ayuk Mbu *), Harun Alpsoy (**) (Dk.46 Check Diakite **), Abdoulaye Dabo (**), Metehan Altunbaş (**) (Dk.69 Muhammet Enes Gök **), Hakkı Türker (**) (Dk.74 Devran Şenyurt *), Junior Fernandes (**)

GENÇLERBİRLİĞİ: Orkun Özdemir (**), Uğur Akdemir (**) (Dk.90 Francis Nzaba *), Musa Çağıran (**), Yasin Güreler (**), Alperen Babacan (**), Özgür Çek (**) (Dk.66 Chukwuma Akabueze **), Olarenwaju Kayode (***) (Dk.87 Muhammed Himmet Ertürk *), Ensar Kemaloğlu (**), Enes Keskin (**) (Dk.90 Erdal Öztürk *), Mustapha Yatabare (**), Oltan Karakullukçu (**) (Dk.66 Shaocong Wu **)

GOLLER: Dk. 6 ve 80 Olarenwaju Kayode (Gençlerbirliği)

SARI KARTLAR: Fatih Kurucuk, Harun Alpsoy, Abdoulaye Dabo (Adanaspor), Olarenwaju Kayode, Yasin Güreler (Gençlerbirliği)

 

Adanaspor, mutlak galibiyet için çıktığı Gençlerbirliği önünde eline geçirdiği fırsatları değerlendiremeyince sahadan 2-0 mağlup ayrıldı. Maçın gollerini 6.ve 80.dakikada Olarenwaju Kayode kaydetti. Turuncu-Beyazlılar, ilk yarıda ve ikinci yarıda Hakkı Türker’in ayağından mutlak iki gol pozisyonundan yararlanamadı. Yeni teknik direktör Mustafa Kaplan yönetiminde çıkılan ikinci maçından da yenilen Adanaspor’da kötü gidişe bir türlü çare bulunamıyor. Adanasporlu taraftarlar maçın son dakikalarında yönetim istifa diye tepki gösterdiler.

MAÇTAN DAKİKALAR

Maça daha atak ve istekli başlayan taraf konuk ekip Gençlerbirliği oldu. Gençlerbirilği 6.dakikada geliştirdiği atakta Özgür Çek’in pasını çok iyi değerlendiren Olarenwaju Kayode’nin golüyle durumu 1-0’a getirdi.

16.dakikada gelişen konuk ekip Gençlerbirliği atağında Mustapha Yatabare’nin şutu az farkla dışarı çıktı. Bundan bir dakika sonra yine Gençlerbirliği Mustapha Yatabare ile bir gol şansından daha yararlanamadı.

Adanaspor’un ilk ciddi atağı 25.dakikada geldi. Junior Fernandes’in şutunda top auta çıktı.

32.dakikada bu sefer Gençlerbirliği’nden Oltan Karakullukçu şansını deniyor ancak top dışarı çıkıyor.

36.dakikada Adanaspor köşe vuruşu kazandı. Abdoulaye Dabo’nun kullandığı korner atışından yararlanamadı.

44.ve 45.dakikalarda Gençlerbirilği önce Yasin Güreler, daha sonra ise Oltan Karakullukçu’nun çektikleri şut kaleyi bulmayınca maçın ilk yarısını konuk ekibini 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci yarıya Adanaspor Teknik Direktörü Mustafa Kaplan oyuncu değişikliği yaparak müdahale etti. Harun Alpsoy çıkarken yerine Check Diakite oyuna girdi.

54.dakikada Adanaspor köşe vuruşu kazandı. Köşe vuruşunu Abdoulaye Dabo’nun kullandığı köşe atışında Mustapha Yatabare’nin dokunuşuyla top taça gitti.

57.dakikada gelişen Ahmed Said Kıvanç’ın uzun pasında topla buluşan Dimitri Oberlin’in vuruşu auta çıktı.

61.dakikada gelişen Adanaspor atağında Fernandes’in ara pasında top hiç kimseye değmeden auta çıktı.

62.dakikada Gençlerbirliği takımından Mustapha Yatabare’nin çektiği şut savunmaya çarpıyor ve top tehlikeli bölgeden uzaklaştı.

65.dakikada ani gelişen Adanaspor atağında Junior Fernandes’in vuramadığı top Hakkı’nın önünde kaldı, bu futbolcu topu kalecinin kucağına atarak takımını mutlak bir golden etti.

66.dakikada Gençlerbirliği iki oyuncu değişikliği birden yaptı. Oltan Karakullukçu ve Özgür Çek oyundan çıkarlarken yerlerine Shaocong Wu ve Chukwuuma Akabueze oyuna giren isimler oldu.

69.dakikada Adanaspor’da Metehan Altunbaş oyundan çıkarken Muhammed Enes Gök oyundan çıktı.

74.dakikada Adanaspor’da iki oyuncu değişikilği birden daha yapılıyor. Hakkı Türker’in yerine Devran Şenyurt, Dimitri Oberlin’in yerine de Eric Ayuk Mbu oyuna giren isimler oldu.

80.dakikada gelişen ani Gençlerbirliği atağında Mustapha Yatabare’nin ortasını çok iyi kontrol eden Oleranwaju Kayode sol ayağıyla güzel bir vuruşla kendisinin ve takımının ikinci golünü kaydetti. 2-0

85.dakikada kazanılan korner atışında Fatih’in kafa vuruşunu kaleci Orkun güzel bir refleksle topu tekrar kornere çeldi.

87.dakikada iki golün sahibi Olarenwaju Kayode oyundan çıkarken yerine Muhammed Himmet Ertürk oyuna dahil olan isim oldu.

90.dakikada Gençlerbirliği iki oyuncu değişikliği birden daha yaptı. Uğur Akdemir ile Enes Keskin oyundan çıkan isimler olurken, Francis Nzaba ile Erdal Öztürk oyuna girrdiler.

Bu dakikadan sonra Adanaspor’un tüm çabaları sonucu değiştirmeye yetmeyince konuk ekip Gençlerbirilği 2-0 galip gelerek Adana’dan üç puanla ayrılan taraf oldu. (HABER: MEHMET APAYDIN)

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Spor