KAPLAN, GÖZTEPE’YE DE YENİLDİ: 1-0

STAD: Gürsel Aksel Stadyumu

HAKEMLER: Ömer Tolga Güldibi (**), Seyfettin Ünal (**), Barış Çiçeksoyu (**)

GÖZTEPE: Mateusz Lis (**), Atınç Nukan (**), Yunus Emre Gedik (**) (Dk.73 Ali Dere **), Ogün Bayrak (***), Taha Altıkardeş (**), Ümit Akdağ (**), David Tijanic (**), Yalçın Kayan (**) (Dk.69 Doğan Erdoğan **), Romal Palmer (**) (Dk.69 Aliou Traore **), Kenneth Mamah (**), Mame Diouf (**) (Dk.82 Kubilay Kanatsızkuş **)

ADANASPOR: Ahmet Said Kıvanç (**), Mehmet Feyzi Yıldırım (**), Evren Korkmaz (**), Fatih Kurucuk (**), Hüseyin Öztürk (**), Jordan Lukaku (**) (Dk.67 Check Diakite **), Harun Alpsoy (**) (Dk.80 Hakkı Türker **), Serhat Kot (**) (Dk.67 Joe Champness **), Abdoulaye Dabo (**), Samuel Yepie Yepie (**) (Dk.46 Eric Ayuk Mbu **), Dimitri Oberlin (**) (Dk.46 Junior Fernandes **)

GOLLER: Dk 52 Ogün Bayrak (Göztepe)

SARI KARTLAR: Fatih Kurucuk (Adanaspor), Ogün Bayrak (Göztepe)

KIRMIZI KART: Dk.84 Fatih Kurucuk

Adanaspor, mutlak puan veya puanlar için gittiği İzmir deplasmanında Göztepe karşısında kötü oynayınca sahadan 1-0 mağlup olmaktan kurtulamadı. Turuncu-Beyazlılar bu mağlubiyetle 7 haftalık periyotta 5’nci mağlubiyetini almış oldu. Göztepe ise ligde ilk galibiyetini alan taraf oldu. Maçın tek golünü 52.dakikada Göztepe adına Ogün Bayrak kaydetti. 84.dakikada Adanaspor’da Fatih Kurucuk ikinci sarı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.

MAÇTAN DAKİKALAR

Maça ev sahibi Göztepe daha iyi başlayan taraf oluyor. Daha 1.dakikada Mame Diouf ile gole yaklaşsa da bundan yararlanamadılar.

13.dakikada Göztepe takımından Yunus Emre Gedik’in çektiği şut kaleyi bulmadı.

18.dakikada Göztepe’den Kenneth Mama ve Mame Diouf’un çektiği şutlar kaleyi bulmayarak auta gitti.

24.dakikada Göztepe adına Yunus Emre Gedik’in çektiği şut savunmaya çarpıyor ve tehlikeli bölgeden uzaklaşıyor.

28.dakikada ilk kez rakip kalede gözüken Adanaspor korner atışı kazandı. Samuel Yepie Yepie ile kullanılan atışından Turuncu-Beyazlı futbolcular yararlanamadı.

33.dakikada Göztepe takımından bu sefer Romal Palmer şansını deniyor ancak top savunmadan geri dönüyor.

36.ve 38.dakikada Göztepe takımından David Tijanic ve Romal Palmer Adanaspor kalesinde tehlikeli olsalar da gol vuruşunu yapamadılar.

Bu dakikadan sonra ev sahibinin gol çabaları sonucu değiştirmeye yetmeyince soyunma odasına 0-0 beraberlikle girildi.

İkinci yarıya Adanaspor iki oyuncu değişikliği birden yaparak başladı. Samuel Yepie Yepie’nin yerine Eric Ayuk Mbu, Dimitri Oberlin’in yerine de Junior Fernandes oyuna dahil olan isimler oldu.

52.dakikada Göztepe 1-0 öne geçiyor. Günün başarılı isimlerinden Yunus Emre Gedik’in asistini golle süsleyen Ogün Bayrak takımını öne geçiren golü kaydetti.

67.dakikada Adanaspor teknik heyeti iki oyuncu değişikliği daha yaparak oyuna müdahale ediyor. Serhat Kot çıkıyor ve yerine Joe Champness girerken, Jordan Lukaku’nun yerine de Check Diakite oyuna dahil oldular.

68.dakikada Adanaspor, bir dakika önce oyuna giren Joe Champness’in ayağından beraberlik şansından yararlanamadı.

69.dakikada Göztepe iki oyuncu değişikliği birden yapıyor. Romal Palmer’in yerine Aliou Traore, Yalçın Kaya’nın yerine de Doğan Erdoğan oyuna girdiler.

84.dakikada Adanaspor’da ilk yarıda sarı kartı bulunan Fatih Kurucuk  ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.

Bu dakikadan sonra Adanaspor 10 kişi kalmasına rağmen 11 kişi oynadığından daha iyi oynamasına rağmen istediği beraberlik golünü bir türlü bulamayınca sahadan 1-0 mağlup ayrılarak mağlubiyet serisine bir yenisini daha eklemiş oldu. (HABER: MEHMET APAYDIN)

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Spor