Kaplan ikinci yarı açıldı

Turuncu-Beyazlı ekip, Afjet Afyonspor’u Ahmet Dereli, Famoussa Kone (2) golleriyle 3-0 yendi.

Adanaspor, kendisi için hayati önem taşıyan ve geçen haftaki şok yenilgiyi unutturmak için çıktığı AfJet Afyonspor karşısında 3-0 gibi net skorla galip geldi. İlk yarıda iyi oynamasına rağmen gol pozisyonlarından yararlanamayan Turuncu-Beyazlı ekip ikinci yarıda oyuna ağırlığını koydu. Bu dakikada ilk yarıda yakaladığı pozisyonları gole çeviremeyen Ahmet Dereli’nin 47.dakikada golüyle 1-0 öne geçti. Golden sonra daha rahat oynayan Adanaspor, 68. Ve 84.dakikalarda Famoussa Kone’nin ayağından 2 gol daha kazanarak sahadan 3-0 ayrılan taraf oldu. Bu sonuçla puanını 25’e çıkaran Adanaspor rahat bir nefes almış oldu.

MAÇTAN DAKİKALAR

Adanaspor maça hızlı başladı ve ilk atağı 4.dakikada gelişte. Bu dakikada gelişen Turuncu-Beyazlı ekip atağında topla buluşan Ahmet Dereli’nin şutu kaleyi bulmadı.

10.dakikada Adanaspor tehlikeli bölgeden taç kullandı. Kullanılan bu taç atışını Afjet Afyonspor defansı ceza sahasına gelmeden topu ceza sahasına gönderdi.

12.dakikada her iki takım adına en ciddi atak Adanaspor’dan geldi. Kullanılan serbest atışta Ahmet Dereli topu kaleye göndermek istedi. Ev sahibi ekip defans oyuncuları topu uzaklaştırdılar.

17.dakikada Afjet Afyonspor korner atışı kullandı. Ev sahibi ekibi futbolcularının hiçbirinin dokunamadığı topu Adanasporlu futbolcular uzaklaştırdılar.

22.dakikada evsahibi ekip Onur Ramazan Toprak ile gole çokyaklaştı, fakat top kaleyi bulmayarak auta gitti.

27.dakikada Adanaspor’un kazandığı korner atışını Claudiu Bomba kullandı. Bu futbolcunun ortasında Veli Kızılkaya’nın şutunu Afjet Afyonsporlu defans oyuncuları kaleye gitmesini önledi.

37.dakikada gelişen Afjet Afyonspor atağında topla son buluşan Nazmi Candoğan’ın sert şutu autla sonuçlandı.

Maçın 45.dakikasında Adanaspor golü bulacak bir atak geliştirdi ama Ahmet Dereli bu pozisyondan yararlanamadı. Bu pozisyonda ilk yarının son atağı oldu.

İKİNCİ YARI

Adanaspor ikinci yarıya golle başladı. 47.dakikada gelişen Adanaspor atağında ilk yarıda yakaladığı pozisyonları değerlendiremeyen Ahmet Dereli’nin ayağından golü buldu: 1-0

51.dakikada sakatlık geçiren Ahmet Dereli tedavisi yapıldıktan sonra tekrar sahadaki yerini aldı.

63.dakikada Afjet Afyonspor’dan Onur Ramazan Toprak çıktı, yerine Bajram Ajeti girdi.

66.dakikada Adanaspor ikinci gole çok yaklaştı. Son olarak topla buluşan Eren Keles’in şutu autla sonuçlandı.

67.dakikada Adanaspor’da sakatlanan Hakan Barış’ın yerine Abdulkadir Özdemir girdi.

Adanaspor 68.dakikada ikinci golü buldu. Bu dakikalarda oyunda hakimiyeti kuran Turuncu-Beyazlı ekip, Famoussa Kone’nin ayağından kazandığı golle durumu 2-0 yaptı.

74.dakikada Afjet Afyonspor ikinci oyuncu değişikliğini yaptı. Oyundan çıkan oyuncu Taşkın İlter, oyuna giren oyuncu ise Aykut Uluç oldu.

Adanaspor’da 70.dakikada  sakatlanıp, tekrar oyuna devam eden Ahmet Dereli, 79.dakikada oyundan çıkıp, yerine Robert Feczesin girdi.

Adanaspor 3.golü buldu. Turuncu-Beyazlı ekip, 84.dakikada geliştirdiği atakta Eren Keles’in asistini çok iyi değerlendiren Famoussa Kone düzgün vuruşla kendisinin ikinci, takımının üçüncü golünü attı: 3-0.

88.dakikada Adanaspor’da oyuncu değişikliği yapıldı. Takımının üçüncü golünü atan Famoussa Kone çıkarken yerine Doganay Kılıç girdi.

Bu dakikadan sonra ev sahibi ekibin gol girişimleri sonuç vermeyince maç ta Adanaspor’dan ikinci yarıda bulduğu gollerle 3-0 sona erdi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor