KAPLAN LİGE MUTLU BAŞLADI: 2-1

 

 

 

STAD: Yeni Adana Stadyumu

HAKEMLER: Erdem Mertoğlu (**), Mehmet Şengül (**), Mehmet Siraç Akpınar (**)

ADANASPOR: Jankat Yılmaz (***) (Dk.73 Muhammed Emin Çelik **), Fofona (***) (Dk.81 Ferhat Katipoğlu **), Hıdır Aytekin (***), Dabo (***), Metehan Altunbaş (***), (Dk.81 Alp Efe Kılınç **), Ciss (***), Fatih Kurucuk (***), Harun Alpsoy (**) (Dk.61 Turgay Gemicibaşı **), Mehmet Feyzi Yıldırım (***), Diakite (***), Dk.71 Metehan Mollaoğlu ***), Yepie Yepie (***)

ESENLER EROKSPOR: Ercüment Kafkasyalı (**), Tayfun Vurgun (**) (Dk.46 Berkay Aydoğmuş **), Sakıb Aytaç (**), Alper Karaman (**) (Dk.71 Maksut Taşkıran **), Faye (**), Abuzer Gaffar Toplu (**) (Dk.60 Fernandes **), Onur Özcan (**) (Dk.46 Nzaba **), Sefa Narin (**), Mücahit Albayrak (**), Furkan Orak (**) (Dk.71 Altar Tan Hidaytoğul **), Oğuz Ceylan (**)

GOLLER: dk.14 Metehan Altunbaş, Dk.55 Ciss (Adanaspor), Dk.78 Sefa Narin (Esenler Erokspor)

SARI KARTLAR: Ciss, Hıdır Aytekin (Adanaspor), Tayfun Vurgun, Berkay Aydoğmuş (Esenler Erokspor)

 

Geçen sezon son haftada ligde kalan Adanaspor, bu sezona iyi başladı. Turuncu-Beyazlılar, kendi saha ve seyircisi önünde oynadığı Esenler Erokspor’u her iki yarıda bulduğu gollerle 2-1 yenerek lige mutlu başladı. Adanaspor’un gollerini 14.dakikada Metehan Altunbaş ile 55.dakikada Ciss kaydederken, konuk ekip Esenler Erokspor’un golünü ise 78.dakikada Sefa Narin kaydetti.

Adanaspor’un yeni tranfserlerinin takıma çabuk adapte olduğu görüldü. Özellikle Galatasaray’dan kiralanan kaleci Jankat Yılmaz’ın ne kadar isabetli transer olduğu kaldığı süre içerisinde kurtardığı dört gol pozisyonu ile gösterdi. Sakatlanarak oyundan çıkan Jankat Yılmaz’ın durumunun bugün veya yarın belil olacağı belirtildi. Öte yandan sol bek Fofana da sanki yıllarca bu takımda oynuyormuş gibi güzel bir performans gösterdi. Metehan Altunbaş yakaladığı birkaç pozisyondan ancak birini gole çevirse de geçen seneki performansının çok üstünde olduğu görüldü. Ciss, Diakite, Dabo ve Hıdır Aytekin de günün iyileri arasında gözüktüler.

MAÇTAN DAKİKALAR

Maça iyi başlayan taraf Adanaspor oldu.

9.dakikada Adanaspor’da savunma arkasına koşu atan Metehan Altunbaş topu önüne aldı ve sağ çaprazdan vuruşunu yaptı. Kaleci Ercüment topu ayağıyla çıkartmayı başardı.

14.dakikada gelişen Adanaspor atağında orta sahada topu alan Dabo’nun tek pasında savunma arkasına sarkan Metehan net bir vuruş yaparak bu sefer meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 1-0

İlk yarıda ender gelişen Esenler Erokspor atağında 32.dakikada Sefa’nın sol kanattan pasında Faye topu önüne aldı ve sert bir vuruş yaptı ancak top yan ağlarda kaldı ve ilk yarı Adanaspor’un 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci yarıya da etkili ve istekli başlayan Adanaspor aradığı ikinci golü 55.dakikada buldu. Kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Yepie Yepie’nin ortasında ceza sahasında çok iyi pozisyon alan Ciss düzgün kafa vuruşuyla topu filelerle buluşturarak Adanaspor’u 2-0 öne geçirdi.

Bu golden sonra Adanaspor skoru korumak için geriye yaslanınca Esenler Erokspor arka arkaya ataklar geliştirdi.

73.dakikada Adanaspor’da sakatlanan kaleci Jankat Yılmaz’ın yerine Muhammet Emin Çelik girdi.

78.dakikada Esenler Erekspor’un kazandığı köşe vuruşunda topun başına geçen Altar’ın ortasında ceza alanında yaşanan karambolde topu önünde bulan Sefa sağ çaprazdan vurdu ve topu ağlarla buluşturarak durumu 2-1’e getirdi.

Bu dakikadan sonra Adanaspor farkı artırmak için önemli pozisyonlar yakalasa da bunları değerlendiremeyince maçta Adanaspor’un 2-1 üstünlüğüyle sona erdi. Hakemin bitiş düdüğüyle birlikte Adanasporlu futbolcular taraftarların yanına giderek toplu halde fotoğraf çektirerek anı ölümsüzleştirdiler. (HABER: MEHMET APAYDIN)

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor