KAPLAN NEFES ALDI: 0-1

Adanaspor, mutlak galibiyet için gittiği Karabük’te Kardemir Karabükspor’u ilk yarıda 10.dakikada Kone’nin attığı gollle 1-0 yendi. Turuncu-Beyazlı ekip, bu  sonuçla ligde 3 maç (2 yenilgi, 1 beraberlik) sonra kazandı. Adanaspor puanını 33’e çıkarırken, küme düşmesi daha önce kesinleşen ve 3 puan silme cezası alan Kardemir Karabükspor -1 puanda kaldı. İki takım arasında ligin ilk yarısında Adana’da oynanan maçı da Turuncu-Beyazlı ekip, 4-0 kazanmıştı. Adanaspor önümüzdeki hafta lider Abalı Denizlispor’u konuk edecek.

Adanaspor maça fırtına gibi başladı. Sağlı sollu ataklarla rakibini bunaltan Adanaspor, aradığı golü 10.dakikada Kone’nin ayağından buldu. Bu golden sonra daha iyi oynayan ve üstündeki baskıyı atan Turuncu-Beyazlı ekip, Karabükspor’u abluka altına aldı.

MAÇTAN DAKİKALAR

10. dakikada gelişen Adanaspor atağında Digao sağ kanattan içeriye gönderdiği ortasında arka direkte müsait durumdaki Kone’nin kafa vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitti. 0-1

Adanaspor 25.dakikada yine gole yaklaşmasına rağmen bundan yararlanamadı. Bu dakikadan sonra Adanaspor’un farkı açma çabası Karabükspor’un da beraberliği yakalama çabası sonucu değiştirmedi ve ilk yarı bu skorla sona erdi.

İKİNCİ YARI

İkinci yarıya Adanaspor yine atak ve kontrollü başladı.

55.dakikada Adanaspor, rakip sahada gol arasa da bunda muaffak olamadı.

65.dakikada Karabükspor, beraberlik golüne çok yaklassa da bundan faydalanamadı.

72.dakikada gelişen Adanaspor atağında, ceza sahasında karambol oldu. Adanasporlu futbolcular bu karambolden yararlanamadı.

Bu dakikadan sonra maç orta saha şeklinde geçti. Adanaspor, rakibini orta sahada karşılarken, Karabükspor aradığı golü bir  türlü bulamadı ve sahadan 1-0 mağlup ayrılan taraf oldu.

STAT: Dr. Necmettin Şeyhoğlu

Hakemler: Turgut Doman xx, Ahmet Şimşek xx, Hüsnü Emre Çelimli xx

KARDEMİR KARABÜKSPOR: Furkan x, Arda Belen xx, Berkay Yılmaz x, Abdullah Sezgin x, Can Sıkılmaz xx, Oğuz Eken x (Melih Berat Aslan dk. 60 x), Cihan Aydın x, Berk x, Emre Eser xx, Toykan Topuz x, Ahmet Karadayı x (Batuhan dk. 73 x)

ADANASPOR İrfan Can xx, Veli xx, Onur xx, Digao xx, Özkan x, Abdulkadir xx, Furkan x, Gökhan xx (Feczesin dk. 55 xx), Bagayoko x Bumba xx (Ahmet dk. 77 x), Kone xx (Eren dk. 88 ?)

GOL: Kone (dk. 10) (Adanaspor)

(HABER: Salih Onur BAŞKAN)

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor