KAPLAN PENALTILARLA TURLADI: 6-5

STAD: 5 Ocak Fatih Terim Stadı

HAKEMLER: Erhan Kutlu (**), Mehmet Mithat Levevent (**), Mehmet Şengül (**)

ADANASPOR: Yaşar Memişoğullarından (**), Isaac Donkor (**), Cenk Alptekin (**), Hıfsullah İsmail Erdoğan (**), Muhammet Ömer Çakı  (**) (Dk.71 Canberk Dilaver ) İbrahim Aksu (**), Celil Yüksel (**), Berkan Fırat  (**) (Dk.85 Franck Eric Embe Hessemb ), Ömer Çiçek (**), Roner Gleison Rodrigues Dos Reis (**), Ozan Papaker  (**** (Dk.71 Adolphe Belem *))

SAKARYASPOR: Alişan Şeker (**), Canberk Ömer Özdemir (**), Abdulaziz Solmaz (**) (Dk.87 Oğuzhan Kayar ?) Berk İsmail Ünsal (**) (Dk.76  Ali Özgün ), Muhammet Reis (**), Mehmet Boztepe (**), Hakan Aslantaş (**), Azad Filiz (**), Çağrı Ortakaya (**) (Dk.110 Caner Koca ?), Berkay Can Değirmencioğlu (**), Ümit Yasin Arslan (**)

GOLLER: Dk.30 Penaltıdan Abdülaziz Solmaz  Dk.112 Mehmet Boztepe (Sakaryaspor), Dk.35 Ozan Papaker Dk.115 Cenk Alptekin (Adanaspor)

SARI KARTLAR:  Muhammet Ömer Çakı, İbrahim Aksu, Canberk Dilaver (Adanaspor), Mehmet Boztepe, Çağrı Ortakaya)

Adanaspor, mutlak galibiyet için çıktığı kupa maçında rakibi Sakaryaspor karşısında iki kez mağlup duruma düşmesine rağmen maçın normal süresi  1-1 biterken, uzatmalarda 2-2 sona erdi.

Penaltı atışlarında Adanaspor rakibi Sakaryaspor’u 4-3, genel sonuçta da 6-5 yenerek 5.tura çıktı. Adanaspor’da penaltı atışlarından Celil Yüksel, Cenk Alptekin, Ömer Çiçek ve İbrahim Aksu ile gol bulurken, Roni penaltıyı kaçırdı. Sakaryaspor’da ise Ali Özgün, Caner Koca ve Muhammet Reis penaltıları atarken, Oğuzhan Kayar ve Ümit Yasan Arslan penaltıları kaçırdı. Bu sonuçla Adanaspor 5.tura adını yazdırmış oldu.

MAÇTAN DAKİKALAR:

Maça Sakaryaspor’un vuruşuyla başladı. İlk 5 dakika iki takımda topa sahip olma çabasıyla geride kaldı.

İlk tehlikeli atak 10.dakikada Adanaspor’dan geldi. Gelişen ev sahibi atağında Celil’in ceza sahası dışarıdan vuruşu defansa da çarparak yan ağlarda kaldı. Bir dakika sonra Celil yine kalenin cephesinden vurduğu şutu kaleci Alişan Şeker iki hamlede önledi.

21.dakikada Sakaryaspor, Berk İsmail Ünsal ile kontratak şanıs yakalıd. Berk’in pasında Mehmet Boztepe rakibinin müdahalesiyle yerde kaldı, oyun devam etti.

28.dakikada Sakaryaspor penaltı kazandı. Hava topu müocadelesini kazanan Mehmet Boztepe, rakibinin müdahalesiyle yerde kalınca hakem penaltı noktasını gösterdi.

30.dakikada penaltı atışını kullanan Abdülaziz topu ve kaleciyi ayrı ayrı köşelere göndererek takımını 1-0 öne geçirdi.

35.dakikada Adanaspor’un golü geldi. Sakaryaspor’un defans arkasına atılan uzun topta Ozan Papaker’in golüyle eşitliği yakaladı: 1-1.

45.dakikada Adanaspor ikinci gole çok yaklaştı. Ozan Papaker’in vuruşunda kaleci Alişan başarılıydı ve bu da ilk yarının son atağı oldu ve takımlar soyunma odasına 1-1 girdi.

İkinci yarıya da Adanaspor etkili ve istekli başladı. 52.dakikada Ozan Papaker, kaleciyle karşı karşıya kalmasına rağmen golü kaleciye nişanladı ve takımını bir golden etti.

80.dakikada konuk ekip bir golden oldu. Muhammet Reis’in araya attığı topu Abdulaziz bekletmeden Ail Özgün’e gönderdi. İyi kontrol edemeyen Ali Özgün takımını bir golden etti. Bu dakikadan sonra her iki ekibin çabası sonucu değiştirmeye yetmedi ve maçta uzatmaya gitti.

Uzatma dakikalarında 112.dakikada Sakaryaspor Mehmet Boztepe’nin golüyle 2-1 öne geçse de Adanaspor 115.dakikada Cenk Alptekin ile karşılık vererek durumu 2-2 yaptı ve sonucu penaltı atışlarına götürdü. Penaltı atışları sonucu Adanaspor, Sakaryaspor’u 6-5 yenerek 5.tura yükseldi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor