KAPLAN YENİLGİYE ALIŞTI: 2-1

STAD: Sancaktepe 15 Temmuz Stadı

HAKEMLER: Emre Kargın (**), Ömer Lütfü Aydın (**), Sabri Oğe (**)

TUZLASPOR: Ferhat Kaplan (**), Baxhtiyar Hasanalizada (**), Selim Ay (**), Mayıngıla Nzuzi Mata (**) (Dk. 83 Sadık Baş *), Abdoulaye Yahaya (**) (Dk.58 Segun James Adeniyi **), Mahamadou Ba (**) (Dk.83 Mehmet Taş *) , Muhammed Akarslan (**), Çağrı Giritlioğlu (**), Samet Asatekin (**), Sekou Tidiany Bangoura (**) (Dk.46 Mel William Toguı (**), Ahmet Yazar (**) (Dk.74 Hikmet Çiftçi **)

ADANAPOR: Ahmed Said Kıvanç (*), Hüseyin Öztürk (*), Kubilay Aktaş (*), Harun Alpsoy (*) (Dk.72 Metehan Altunbaş **), Dimitri Joseph Oberlin (*), Eric Ayuk Mbu (*), (Dk.72 Samuel David Osse Yepie Yepie *) Fatih Kurucuk (*), Evren Korkmaz (*), Joseph William Champness (*) (Dk.63 Muhammet Enes Gök *), Abdoulaye Dabo (**) (Dk.87 Hakkı Türker ?), Ferhat Katipoğlu (*)

GOLLER: Dk.32 Abdoulaye Dabo (Adanaspor), Dk.61 Mayıngıla Nzuzi Mata. Dk.70 Baxhtiyar Hasanalizade (Tuzlaspor)

SARI KARTLAR: Ferhat Kaplan, Ahmet Yazar, Mayıngıla Nzuzi Mata, Mehmet Taş (Tuzlaspor), Fatih Kurucuk, Kubilay Aktaş, Muhammet Enes Gök (Adanaspor)

Adanaspor, öbür maçlara nazaran daha çok topa sahip olan taraf olarak görüldü.  Rakibini önde basan Turuncu-Beyazlılar bunda da başarılı oldu. İkinci yarıya daha iyi başlayan taraf ev sahibi ekip Tuzlaspor olurken, Adanaspor ise ilk yarıdaki oyunundan eser yoktu. Oynadığı 4 maçta ne puan alabilmiş, ne de gol atabilmiş bir takımdı. Kalesinde de 13 golle en çok gol yiyen takım hüviyetinde bulunuyordu. Tuzlaspor, ikinci yarıdaki oyununa iki gol sığdırarak sahadan 3 puanla ayrılan taraf oldu.

MAÇTAN DAKİKALAR

1.dakikada Tuzlaspor gole çok yaklaştı. Gelişen ev sahibi atağında ceza sahasının dışından kaleyi cepheden gören bir noktadan Mahamadou Ba’nın çektiği şut auta çıktı.

19.dakikada Adanaspor’un geliştirdiği atakta ceza sahası içinde topla buluşan Joe Champness, altı pas üzerinden vuruşunu yapıyor, top dışarı çıktı.

28.dakikada Adanaspor orta sahanın az ilerisinden faul atışı kazandı. Abdoulaye Dabo’nun kullandığı faul atışında ceza sahası içindeki karambolden Adanasporlu futbolcular yararlanamadı.

30.dakikada Kubilay’ın uzun pasında Tuzlaspor defansı topu riski bir şekilde kornere gönderdi. Harun Alpsoy, topu pas olarak kullandı. Defansa çarpan top bir kez daha kornere çıktı. Ferhat Katipoğlu’nun kullandığı korner bir kez daha dışarı çıkınca Adanaspor üçüncü kez korner atışı kullandı.

32.dakiakada Adanaspor’un golü geldi. Üçüncü kez kullanılan korner atışında direk ceza sahasına gönderilen topa Abdoulaye Dabo topu filelere göndererek durumu 1-0 yaptı. Golden sonra da Adanaspor’un üstünlüğü sürdü.

35.dakikada Tuzlaspor serbest atış kazandı. Muhammed Akarslan’ın kullandığı serbest atışta Adanaspor kalecisi Ahmed Said Kıvanç’ın kucağında kaldı.

40.dakikada Tuzlaspor korner atışı kazandı. Samet Asatekin’in kullandığı korner atışında Mahamadou Ba altıpas üzerinden topu auta gönderdi.

Adanaspor, Tuzlaspor karşısında ilk yarıyı 1-0 önde kapatarak soyunma odasına girdiler.

İkinci yarıya Tuzlaspor oyuncu değişikliği ile başlarken, Adanaspor ise ilk yarıdaki onbiriyle sahaya çıktı.

50.dakikada Adanaspor serbest atış kazandı. Hüseyin Öztürk’ün kullandığı atışı Eyüpspor defansı önledi.

57.dakikada Adanspor bir golden oldu. Sağ tarafa gönderilen uzun topta topla buluşan Oberlin, boş durumdaki Champness’e topu vermeyince takımını mutlak golden etti.

61.dakikada Tuzlaspor golü buldu. Kazanılan köşe atışını Ahmet Yazar kullandı. Ceza sahasına gelen topa Mayıngla Nuzi Mata kafa vuruşuyla topu filelere gönderdi ve durumu 1-1 yaptı.

70.dakikada Tuzlaspor ikinci golü buldu. Gelişen Tuzlaspor atağında topla buluşan Bahtiyar Hasanilazede’nin vuruşu ağlarla buluştu: 2-1

72.dakikada Adanaspor’da iki oyuncu değişikliği birden yapıldı. Harun Alpsoy ve Eric Ayuk Mbu oyundan çıkarken, Metehan Altunbaş ile Samuel David Osse Yepie Yepiye oyuna dahil olan isimler oldu.

Dördüncü Hakem maçın sonuna 5 dakika daha eklendiğini gösterdi. Uzatma dakikalarında da Adanaspor’un tüm çabaları beraberlik için yeterli olmadı ve maç ta Tuzlaspor’un 2-1 üstünlüğüyle sona erdi. (HABER: CANSU ERSOY)

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Spor