KAPLAN’DA KÖTÜ GİDİŞ SÜRÜYOR: 2-0

STAD: Yeni Adana Stadyumu

HAKEMLER: Muhammet Ali Metoğlu (**), Serdar Soydan (**), Emre Doğu (**)

ADANASPOR: Arda Akbulut (**), Evren Korkmaz (**), Fatih Kurucuk (**), Hüseyin Öztürk (**), Eric Ayuk Mbu (**) (Dk.80 Mutlu Aksu Doğan *), Harun Alpsoy (**) (Dk.60 Serhat Kot **), Ferhat Katipoğlu (**), Abdoulaye Dabo (**), Check Diakite (?),  Joe Champness (**) (Dk.89 Batuhan Yılmaz *), Metehan Altunbaş (**) (Dk.60 Samuel Tetteh **)

KOCAELİSPOR: Harun Tekin (**), Yusuf Abdioğlu (**), Oğuz Ceylan (**), Onur Atasayar (**) (Dk.85 Emir Ortakaya *), Burak Öksüz (**), Daniel Candeias (**), Yusuf Cihat Çelik (***) (Dk.54 Barış Alıcı **), Cem Ekinci (**), Joao Amaral (**) (Dk.64 Emre Nefiz **), Mesut Can Tunalı (**) (Dk.64 Serhat Taşdemir **), Douglas Tanque (**) (Dk.85 Atabey Çiçek *)

GOLLER: Dk. 11 Yusuf Cihat Çelik, 90+8 Barış Alıcı (Kocaelispor)

SARI KARTLAR: Burak Öksüz (Kocaelispor)

KIRMIZI KART: Dk.30 Check Diakite (Adanaspor)

 

Lige Boluspor galibiyetiyle başlayan Adanaspor’da kötü gidiş devam ediyor. Son üç haftada karşılaştığı Şanlıurfaspor, Ankara Keçiörengücü’nden sonra dün de kendi sahasında Kocaelispor’a 2-0 yenildi. Maçın gollerini 11.dakikada Yusuf Cihat Çelik ve 90+8.dakikada Barış Alıcı’dan geldi. Check Diakite 30.dakikada çift sarı karttan kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı. Uzatmalarla birlikte 70 dakika 10 kişi oynayan Turuncu-Beyazlılar bu mağlubiyetle 3 puanda kaldı.

MAÇTAN DAKİKALAR

Adanaspor, maça tutuk ve etkisiz başladı. Maçın başında 6.dakikada ilk sarı kartını gören Check Diakite, 30.dakikada ikinci sarı kartını görerek takımını 10 kişi bıraktı.  Konuk ekip maça istekli ve arzulu başladı.

6.dakikada Adanaspor’da Check Diakite rakibine yaptığı hareketten dolayı sarı kart gördü.

7.dakikada gelişen Adanaspor atağında ceza sahası önünde topla buluşan Metehan Altunbaş için yan hakem ofsayt bayrağını kaldırdı.

11.dakikada konuk ekip Kocaelispor’un golü geldi. Joao Amaral’ın asistini çok iyi değerlendiren Yusuf Cihat Çelik topu Adanaspor ağlarına göndererek takımını 1-0 öne geçirdi.

14.dakikada Kocaelispor takımı Joao Amaral ile gol fırsatını değerlendiremedi. Ceza sahasının dışından kaleyi cepheden gören bir noktadan Joao Amaral’ın çektiği şut defansın müdahalesiyle önlendi.

30.dakikada 6.dakikada ilk sarı kartını gören Adanaspor’da Check Diakite maçın hakemi Muhammet Ali Meteoğlu tarafından ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışı kalarak takımını 10 kişi bıraktı.

Kırmızı karttan sonra Kocaelispor ataklarını daha da sıklaştırdı.

35.dakikada ceza sahası içinde topla buluşan Douglas Tanque altı pas üzerinden  yaptığı vuruşu auta çıktı.

45.dakikada Kocaelispor atağında ceza sahası dışında topla buluşan Daniel Candeias için ofsayt bayrağı kaldırıldı. Bu aynı zamanda ilk yarının son pozisyonu oldu ve soyunma odasına konuk ekip Kocaelispor’un 1-0 üstünlüğüyle gidildi.

İkinci yarıya da konuk ekip Kocaelispor, Adanaspor’nu 10 kişi kalmasından dolayı daha atak başladı. Kocaelispor’da golü atan Yusuf Cihat Çelik oyundan çıkarken yerine Barış Alıcı oyuna dahil oldu.

60.dakikada Adanaspor Teknik Direktörü Özhan Pulat iki oyuncu değişikliği birden yaparak oyuna müdahale etti. Harun Alpsoy ve Metehan Altunbaş oyundan çıkarken, Samuel Tetteh ve Serhat Kot oyuna dahil olan isimler oldu.

62.dakikada gelişen Adanaspor atağında orta sahadan aldığı topla ceza sahası önünde Abdoluaye Dabo’nun şutunu kaleci Harun son anda dokunarak kornere çeldi.

64.dakikada Kocaelispor teknik direktörü de iki oyuncu değişikliği birden yaptı. Joao Pedro Amaral ile Mesut Can Tunalı oyundan çıkarken, Emre Nafiz ve Serhat Taşdemir oyuna dahil oldular.

78.dakikada Oğuz Ceylan sağ kanattan ceza sahasına girdi. Sıfıra inerek topu içeri çıkardı. Barış Alıcı gelişine şutunu çekti, top farklı şekilde auta gitti.

80.dakikada Adanaspor’da Eric Ayuk oyundan çıkarken yerine Mutlu Aksu Doğan oyuna dahil oldu.

85.dakikada Kocaelispor son oyuncu değişikliklerini yaptı. Douglas Tanque ile Onur Atasayar oyundan çıkarken, Atabay Çiçek ve Emir Ortakaya oyuna giren isimler oldu.

88.dakikada Kocaelispor korner kazandı. Candeias’ın sol köşeden kullandırdığı kornerde Atabey Çiçek’in yükselerek vurduğu top arka direğin yanından auta gitti.

89.dakikada Adanaspor’da Joseph William Champness oyundan çıktı, Batuhan Yılmaz oyuna girdi.

94.dakikada gelişen Adanaspor atağında ceza sahası içerisinde Kocaelisporlu futbolcuların topa müdahalesinde VAR devreye girse de topu Kocaelispor faul olarak kullandı.

Maçın 1-0 biteceği beklenirken 90+8.dakikada gelişen Kocaelispor atağında topla buluşan Barış Alıcı topu Adanaspor filelerine göndererek durumu 2-0 yaptı ve maçta bu skorla sona erdi. (CANSU ERSOY)

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Spor