KAPLAN’DA TEMPO ARTIYOR

Adanaspor, milli aradan sonra 16 Eylül’de saat 20.00’de kendi saha ve seyircisi önünde oynayacağı Ankara Keçiörengücü maçı hazırlıklarına yardımcı antrenör Francois Ciccolini yönetiminde Çatalan Tesisleri’nde yaptıkları antrenmanlarla devam etti. Antrenmanda temponun giderek arttığı gözlendi.

 

Milli maçlar nedeniyle lige verilen arayı değerlendiren Adanaspor, Çatalan Tesisleri’nde Yardımcı Antrenör Francois Ciccolini yönetiminde günde çift idman yaparak başladı. Önceki gün gerçekleştirilen antrenmanda fitness salonunda esneme hareketleriyle ısınan futbolcular, serbest yapılan koşu ve koordinasyon çalışmaları yaptı. Daha sonra 5’e 2 top kapma ve pas çalışması yapan Turuncu-Beyazlılar, antrenmanı çift kale maç ile tamamladı. Adanaspor, dün de tek antrenmanla günü tamamladı. Çatalan Tesisleri’nde gerçekleştirilen antrenman yaklaşık 80 dakika sürdü. Antrenman serbest yapılan koşu ve koordinasyon çalışmasıyla başladı. Dar alanda top kapma ve pas çalışmalarıyla antrenman tamamlandı.

 

Lige genç bir kadroyla başlayan Turuncu-Beyazlılar, oynadığı 4 karşılaşmadan 4 puan aldı. Ligin ilk karşılaşmasına kendi saha ve seyircisi önünde oynadığı Esenler Erokspor’u 21 yenerek başladı. İkinci karşılaşmada deplasmanda karşılaştığı Alagöz Holding Iğdır futbol Kulübü karşısında 6-1 gibi umulmadık bir skorla ayrılan Turuncu-Beyazlılar’da endişe hakim oldu. Üçüncü hafta yine kendi sahasında oynadığı ve büyük mücadele sahne olan ve 3-1’den 3-3’e gelen karşılaşmada yine defans hatasıyla yediği bir golden sonra sahadan 4-3 mağlup ayrıldı. Milli aradan önce oynadığı son karşılaşmada ise deplasmanda Manisa Futbol Kulübü ile 0-0 berabere kalarak bir puanla döndü.

 

Oynanan maçlarda görüldü ki takımda çok fazla genç futbolcu olduğu ve oyunda yer alma konusunda çok yetersiz oldukları gözlendi. Yapılan son transferlerle takıma tecrübeli isimler katıldı. Bunlar, kaleci Korcan Çelikay, Isaac Donkor ve Uğur Demirok. Bu üç futbolcunun tecrübesinden yararlanmak isteyen Adanaspor yönetimi onları takıma takviye yaparak takımdaki ağabeylik eksikliğini gidermiş oldular. Bu üç futbolcunun da milli aradaki antrenmanlarda takımla birlikte çalışmaya başladıkları ve takıma çabuk adapte sağladıkları gözlendi. Bu üç futbolcunun takıma nasıl bir katkı sağlayacağını ise milli aradan sonra oynanacak maçlarda göreceğiz.

 

Yardımcı Antrenör Francois Ciccolini, yapılan bu üç transferden memnun olduğunu belirterek, “Defans ve kaleci sorununu büyük ölçüde çözmüş bulunmaktayım. Şimdi Orta saha, kanatlar ve forvet hattına transfer bekliyoruz. Transfer sezonunun bitmesine bir hafta kaldı. Bu bir hafta içerisinde başkanımızın bu sorunlara çözüm bulacağına inanıyor ve milli aradan sonra ilk maçımız olan Ankara Keçiörengücü maçına kadar bu transferleri yetiştireceğine ümit ediyorum. Başkanımızla görüş alışverişinde bulunuyoruz, takım hakkında bilgiler veriyor, eksikliklerimizi bildiriyoruz. Başkanımız da bize eksikliklerin en kısa zamanda giderileceğini söyledi. Biz şimdilik elimizdeki kadroyla lige hazırlanmaya devam edeceğiz. Milli aradan sonra zorlu bir süreç bizleri bekliyor. Bu zorlu süreci en az zararla geçirmek istiyoruz” diye konuştu. (HABER: MEHMET APAYDIN)

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Spor