KAPLAN’DA UMUTLAR YÜKSEK

Adanaspor, Trendyol 1.Lig’in ilk yarısında topladığı 19 puanla 14.sırada yer aldı. Turuncu-Beyazlılar bu periyotta 6 galibiyet 1 beraberlik ve 10 yenilgi aldı. Kalesinde 25 gol gören Adanaspor, 16 gol kaydederek eksi 9 averajı bulunuyor. Alttaki Astor Enerji Şanlıurfaspor ve Tuzlaspor A.Ş.’nin de 16 puanı bulunması Adanaspor’un ne kadar kritik bir yerde bulunduğunu gösteriyor.

Turuncu-Beyazlılar, lige Boluspor galibiyeti ile başladıktan sonra istenmeyen sonuçlar alarak bir anda kendini tehlikeli bölgede buldu. Adanaspor, kötü dönemlerde teknik direktör değişikliklerine giderek en son Mustafa Kaplan ile yollarına devam ettiler. Mustafa Kaplan döneminde de istenilen sonuçlar alınmadı. En son hafta ligin güçlü takımlarından Teksüt Bandırmaspor karşısında 2-0’dan gelip 3-2 galip gelinmesi başta taraftarlar olmak üzere Başkan Bayram Akgül’ü de oldukça memnun etti. Özellikle Teksüt Bandırmaspor maçının ikinci yarısındaki oyun ve futbolcuların maçı bırakmaması umutların yüksek olduğunu gösterdi. Son hafta rakiplerinden Tuzlaspor A.Ş.’nin Gençlerbirliği’ni deplasmanda yenmesi ve Astor Enerji Şanlıurfaspor’un da  yine deplasmanda Manisa Futbol Kulübü’nden bir puan aldığını düşünürsek altın değerinde bir üç puan almış oldu. Turuncu-Beyazlılar, ligin ikinci yarısına kendi saha ve seyircisi önünde 13 Ocak Cumartesi günü Boluspor maçıyla start verecek.

Adanaspor Teknik Direktörü Mustafa Kaplan, Teksüt Bandırmaspor maçından sonra yaptığı açıklamada, “Galibiyeti hem başkanımıza, hem de taraftarlarımıza armağan ediyorum” dedi. Mustafa Kaplan, ilk yarı takımın oynadığı oyundan memnun olmadığını, ikinci yarı iyi bir dönüş yaptıklarını ifade ederek şunları söyledi; “”İkinci yarı hem pozisyonlar bulduk hem de vermedik ve ikinci yarı kalecimizin kurtardığı penaltı maçın dönüş noktası oldu. Kazandığımız için mutluyuz, geçen hafta kötü bir maç oynadık ve kaybettik. Bandırma gibi bir takıma deplasmanda 3 gol atıp kazanmak bizim adımıza sevindirici bir durum. Bütün oyuncularımı kutluyorum, aslında biz iyi bir takımız ama sezon başını iyi geçirmediğimiz için fizik olarak sıkıntılar yaşıyoruz. İnşallah ikinci yarı daha bir Adanaspor izleteceğiz. Galibiyeti hem başkanımıza hem de taraftarlarımıza armağan ediyorum. Maçın ikinci yarısında mükemmel bir oyun oynayan oyuncu grubumun anlından öpüyorum, yürekten kutluyorum. Adanaspor olarak 19 puanla ilk yarıyı bitirdik, inşallah ikinci yarıda yapacağımız takviyelerle daha iyi bir takım izleteceğiz.” Öte yandan, Adanaspor’un Ziraat Türkiye Kupası’nda 5.turundaki takvimi de belli oldu. Turuncu-Beyazlılar, 17 Ocak Çarşamba günü İstanbul’da; Şükrü Saraçoğlu Stadı’nda saat 21.00’da Fenerbahçe ile kozlarını paylaşacak. (HABER: MEHMET APAYDIN)

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor