“Kapsamı daraltmadan uygun fiyatlı kasko sigortası yaptırmak mümkün”

ADANA (BÖLGE)-AcnTURK Sigorta bölgesel yapılanmalarını hızla tamamlarken Adana’da faaliyet başlayan Güney Anadolu Bölge Müdürlüğü açılışında Yönetim Kurulu Başkanı Murat Büyükçelebi ve Genel Müdür Ali Murat Dişçi ile bir röportaj gerçekleştirme imkânı bulduk. Bölge yapılanmaları ve Kasko Sigortası’nda yaşanan fiyat artışı konusunda bilgi aldık.

Bölge Müdürlüklerinizin açılışı ile ilgili düşüncelerinizi öğrenebilir miyiz?

Murat Büyükçelebi: Bizim beklentimizin üzerinde bir yaklaşım var ve herkes çok mutlu. Acentelerimizin şirketimizden ciddi beklentileri var. Tam faaliyete başlayalı iki ay oluyor. Bu iki ay içinde geldiğimiz nokta hedeflerimize ulaşabileceğimizi gösteriyor. Acentelerimizin bize karşı yaklaşımı gayet iyi ve oldukça mutlular. Değerli bir yapı olduğumuzun onlar da farkında ve biz de elimizden geldiğince bu yapıyı büyütmek için çalışıyoruz.

Başlangıçtan bu yana geldiğimiz noktayı göz önünde bulundurduğumuzda özellikle kurucu taraftaki acentelerimiz olmak üzere tüm acentelerimiz oldukça heyecanlı ve gururlular. Üç yıldır hep birlikte zor bir süreçten geçtik ve başardık.

Ali Murat Dişçi: Biz AcnTURK Sigorta olarak misyonumuz gereği acente sigortacılığı üzerine yatırım yapıyoruz. Acente sigortacılığı yaptığınız zaman bölge müdürlükleri bu sigortacılığın ayrılmaz bir parçası oluyor. Dolayısıyla çeşitli bölgelerde tüm Türkiye’yi kapsayacak şekilde bölge müdürlüklerinin kurulması planlandı. Şu an dört bölgemiz hazır, bunların ikisi faaliyete başladı. Diğer ikisi devreye girecek durumda. Güney Anadolu Bölge Müdürlüğümüz de ofisini bugün açtı. Burası bizim çok değer verdiğimiz ve kuruluştan bu yana yanımızda olan acentelerimizin bize birlikteliklerini hissettirdikleri bir bölge. Aynı zamanda burası başarılı olunması gereken bir bölgedir. Bu bölgeyi acente yönetimi açısından başarıya ulaştırdığımız zaman tüm Türkiye’de başarılı olacağımıza inanıyoruz.

Bununla birlikte acente sigortacılığının bir diğer konusu ise profesyonel acentelere ulaşmaktır. Burada yer alan acente profiline baktığımızda bütün branşlarda çalışabilen profesyonel acentelerin bizlerle birlikte olduğunu görüyoruz.

Bölge Müdürlüklerinin var olması acente için nasıl bir avantaj sağlıyor?

Ali Murat Dişçi: Bölge müdürlüklerimizde acentelerimizle ilgilenen satış temsilcilerimiz ve teknik personelimiz yer alacak. Bunlara ek olarak bölge müdürlerimiz de bulunuyor. Acentenin gözünde hazır bir ekip olmak istiyoruz. Bölgelerde daha çok saha fonksiyonlarının başarılı işlediği bir yapı hedefliyoruz. Bunu Güney Anadolu Bölge Müdürlüğünde şu an sağlamış durumdayız. Eminim ki bu acentelerimizin takdirini alacaktır. Bize çok rahat ulaşıp problemlerini hızlıca çözeceklerdir.

Bölgesel yapılanmada hedefinizi açıklar mısınız?

Ali Murat Dişçi: Şu an dört bölgemizin hazır olmasının yanında toplam 7 bölgede ofislerimizi açmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Acente sayımız günden güne artıyor ve bunlar ciddi üretim yapan acenteler. Bu aşamada bize düşen gereken yatırımı yapıp bölgelerde acentelerin ihtiyaçlarını çözecek organizasyonlar kurmaktır. Şirketimize olan ihtiyaçtan dolayı beklentimizden daha hızlı ilerliyoruz. Bu da bizim bölgeleşme planlamamızı öne çekmemizi sağladı. Birçok alanda acentelerin bize olan ilgisi ve teveccühü çok tatminkâr seviyede. Bu da bizim onlar için gereken yatırımı acilen yapmamız gerektiğini gösteriyor.

Açılış sırasında Kasko Sigortalarındaki fiyat artışı hakkında görüşlerini sorduğumuz AcnTURK Sigorta Yönetim Kurulu Başkanı Murat Büyükçelebi, kapsamı daraltmadan uygun fiyatlı kasko sigortası yaptırmak mümkün olduğunu belirtti.

Pek çok vatandaşın şikayetçi olduğu Kasko Sigortalarında yaşanan fiyat artışı hakkında neler söylemek istersiniz?

Son dönemde Kasko Sigortası primlerinin artışından dolayı vatandaşlarımız Kasko Sigortası yaptırmaktan kaçınıyor. Bu ürünü kapsamını daraltarak olduğu gibi daraltmadan da daha uygun fiyatlara alma imkânı var. Bu doğrultuda yapılabilecek birkaç yeni uygulamamız bulunuyor. Kullandıkları kadar ödeyecekleri TakTik Kasko Sigortası var. Bu uygulama sayesinde araç sahipleri kullandıkları kilometre kadar sigorta primi ödeyecekler. Özellikle daha az araç kullanan sigortalılarımız çok daha az prim ödeyerek yararlanma imkânına sahip olacaklar.

İkinci bir uygulama ise hasarsız geçirilen yıldan sonra poliçe için ödenen primi %25’e kadar iade almalarını sağlıyor. Bu sayede sigortalılarımız uygun bedellerle Kasko Sigortası yaptırma imkânı buluyorlar. Sigortalılar kapsamı daraltmadan bu yöntemlerle rahatlıkla ve daha az ödeyerek sigortalarını yaptırabilir.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor