KARALAR ALTYAPI İÇİN 500 MİLYON LİRA İSTEDİ

Çevre ve şehircilik Bakanı Kurum, 70 ila 100 milyon arasında kredi sağlanabileceğini söyledi

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı, sel felaketinin ardından birçok mahallenin alt yapısının yetersizliğini bir kez gördüklerini söyledi, “Sayın Çevre ve şehircilik Bakanımız ile görüşeceğiz. AKP sözcüsü sayın Ömer Çelik’te yardımcı oluyor” dedi.


ADANA (BÖLGE)-Büyükşehir Belediye Başkanı Karalar, geçen hafta yaşanan sel felaketinin ardından, birçok mahallenin altyapısının yetersiz olduğunu tespit ettiklerini  Söyledi. Karalar, 5 Ocak Adana’nın kurtuluş yıldönümünde düzenlenecek maraton ile ilgili basın toplantısında, Adana’daki sel felaketiyle ilgili bilgiler de verdi.

Karalar, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şöyle dedi; “Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum. Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum ve AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik hemen Adana’ya geldiler. Geçici olarak bize hızlı bir biçimde yağmur suyuyla ilgili en kritik yerleri çözmemiz için kredi çıkartacaklarını söylediler. Adana’daki yağmur suyu sorununu çözmek için 500 milyon lira yatırım yapmak gerekiyor. Bunu belediyenin 1-2 senede yapması mümkün değil. Yağmurda en çok hangi bölgelerin zarar gördüğünü tespit ettik. Onlarla ilgili tedbirler alacağız. Projeleri hazırlayıp Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum’un yanına gideceğiz. 70-100 milyon lira civarında kredi çıkartabileceğini söyledi. Bizde o çok zarar gören yerleri lokal tedbirle çözeceğiz”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor