KARALAR, MEME KANSERİNE KARŞI ÖNLEM TALİMATI VERDİ

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ile eşi Nuray Karalar’ın da katıldığı seminere konuşmacı olarak katılan Dr.Sinan Yavuz katılırken “Meme Kanseri Hakkında Doğru Bilinen Yanlışlar” seminerinde Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı personeli tarafından katılımcılara meme kanseri bilgilendirme broşürleri, pembe kurdelelerle dağıtıldı.

 

(HABER MERKEZİ)-Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın talimatıyla Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı aracılığıyla meme kanserinin önlenmesi amacıyla Yaşam ve Kadın Danışma Merkezi kuruldu.

Farkındalık Ayı dolayısıyla bir dizi eğitim düzenleyen Adana Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı personelinin, 1-31 Ekim tarihleir arasında Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkındalık Ayı kapsamında, 19 Mayıs mahallesi Kadın Yaşam Merkezi ile Atakent Kadın Danışma Merkezi ve Sucuzade Mahallesi’nde bulunan Kadın Akademisi Kadın Danışma Merkez’inde farkındalık eğitimlerinin de gerçekleştirildiği bildirildi..

Kadınların bilgilendirilmesi amacıyla hazırlanan ve dağıtılan broşürlerde, “Meme kanseri nedir? Belirtileri nelerdir? Erken tanının ve Kendi Kendine Meme Muayenesinin (KKMM) önemi nedir? Ne zaman başlanmalıdır? Ne sıklıkla yapılmalıdır? Ultrason ve mamografi nedir? Hangi aralıklarla çektirilmelidir?” şeklinde uyraılarda bulunuluyor.

Konu başlıkları altında bilgilendirme yapıldı, meme kanseri ile mücadelede izlenecek yola dair bilgi aktarımında bulunuldu, farkındalık kazandırıldı. Eğitimin ardından meme kanserini sembolize eden pembe kurdeleler ve meme kanseri bilgilendirme broşürleri dağıtıldığı açıklandı.

18 Ekim 2024 tarihinde Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda düzenlenen ve Seral Çelik’in moderatörlüğünde, Prof. Dr. Orhan Demircan ve Prof. Dr. Sinan Yavuz’un konuşmacı olarak katıldığı “Meme Kanseri Hakkında Doğru Bilinen Yanlışlar” seminerinde Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı personeli tarafından katılımcılara meme kanseri bilgilendirme broşürleri ve yine pembe kurdeleler verildiği bildirildi.

Meme Kanseri Hakkında Doğru Bilinen Yanlışlar seminerine, eşi Nuray Karalar ile birlikte katılan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, erken teşhisin önemine vurgu yaptı, her türlü hastalıkta riski azaltmak için düzenli kontrollere gidilmesi gerektiğini kaydetti. Adana Büyükşehir Belediyesi’nin halk sağlığıyla ilgili etkinlikler düzenlemeye devam edeceğini belirtti.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Spor