Karataş yeniliğe hazırlanıyor

Kilometrelerce uzanan sahil şeridinde ki ince kumlu plajlar, sulak kalanlar, tarihi miras ve liman kenti özellikleriyle Adana’ya değer katan Karataş ilçesi, dönüm noktası olarak kabul ettiği ‘31 Mart Yerel Seçimleri’ sonrası zincirlerini kırıp dünya örneği olmayı amaçlıyor. Makus talihini yenme yolunda, Millet İttifakı Adayı Mehmet Yıldız’a projelerini gerçekleştirmesi için fırsat vermeye hazırlanan Karataş halkı, artık işsizlik, yoksulluk ve sefaletle beraber anılmak istemiyor. Halkın yoğun teveccüh gösterip büyük umutlar bağladığı Yıldız, göreve gelmesi hakinde yapacaklarını gazetemize anlattı.

Röportaj: Yener EKİNCİ

ADANA (BÖLGE)-Tarihi bakımdan çok zengin bir geçmişe sahip olmasına rağmen kıymeti henüz kavranamayan Adana’nın üvey evladı Karataş, kartpostal niteliğinde ki doğal güzelliklerinin denizle buluşan potansiyelini dünyaya pazarlayacak azimli, kararlı, çalışkan ve bir o kadar da cesur bir yürek arıyor. İhtiyaç duyulan kurtarıcıyı, ‘31 Mart Yerel Seçimleri’nde Belediye Başkanlığı makamına taşımayı amaçlayan Karataş halkı, Millet İttifakı Adayı Mehmet Yıldız etrafında birleşiyor. Gittiği her yerde bir ‘kahraman’ gibi karşılanan Yıldız, hazırladığı projelerle kendisine bağlanan umutları boşa çıkarmayacak gibi görünüyor. Doğma-büyüme Karataşlı olup, ilçenin sorunlarını çok iyi bilmesi ve siyasi tecrübesinin getirdiği avantajla rakiplerine göre bir değil iki, hatta üç adım önde olan Mehmet Yıldız, göreve seçilmesi halinde sıralayacağı icraatların detayları hakkında gazetemize açıklamalarda bulundu.  

VATANDAŞIN YER ALMADIĞI ÇALIŞMA OLMAYACAK

Karataş’ın, turizm potansiyeliyle dünya genelinde öne çıkabilecek bir yapıya sahip olduğunu ancak merkezi idarenin yeterli desteği sunmaması nedeniyle şirin ilçenin geri planda kaldığını belirten Yıldız, “Halkımızla birlikte ilçemizin kalkınması ve tam olarak bir cazibe merkezi haline gelmesi için samimiyetle çalışacağız. Kararlarımızı hem meclis üyelerimizle hem de halkımızla birlikte alacağız. Vatandaşın içinde yer almadığı plan ya da projemiz olmayacak” dedi.

İŞSİZLİK VE YOKSULLUK KARATAŞ’IN KADERİ DEĞİL

Bugüne kadar Karataş’ın gelişimine katkı koyan ve hizmet veren herkese teşekkür eden Mehmet Yıldız, sadece Adana ve Çukurova değil, Türkiye’nin en nadide kentlerinden olan Karataş’ın yokluğa, yoksulluğa, işsizliğe, üretimsizliğe, sefalete mahkum edilmesine izin vermeyeceğini dile getirdi. “Daha yaşanabilir bir Karataş mümkün. İşsizlik, yoksulluk, yoksunluk Karataş’ın kaderi değil” diye konuşan Yıldız, “Arıtma yetersizliğinden balıkçıların avlanamamasına, susuzluktan alt ve üst yapı sorunlarına dek Karataşımızın onlarca problemi var. Sorunları biliyoruz, çözmeye hazırız. Karataş’ta işsizin, işçinin, memurun, köylünün, esnafın, kadının, gencin ve öğrencinin yani herkesin ihtiyaçlarına cevap vermeye geliyoruz. Hizmette ayrımcılık yapmadan Karataş’a derman olmak için yola çıktık” dedi. Çok çalışarak 31 Mart gecesi Karataş meydanında yurttaşlarıyla birlikte seçim şöleni gerçekleştireceklerine inandığını belirten Yıldız, ayrışmadan, birleşerek, güçlenerek ve dayanışma ruhuyla Karataş’a hizmet etmekten onur duyacağını kaydetti.

KARATAŞ, ADANA’NIN VE ÇUKUROVA’NIN KALBİYDİ

‘’Halkın iktidarını kuracağımız günler yakın. Hizmet aşkı ile çıkığımız bu yolda amacımız benci değil biz olmak’’ ifadelerine yer veren Mehmet Yıldız, ‘’Bir zamanlar bolluk, bereket ve zenginlik denilince akla ilk önce Çukurova Bölgesi ve Adana gelirdi. Adana demek aynı zamanda Karataş demekti. Çünkü adam diksen adam biten ovasıyla ve deniziyle Karataş, Adana’nın ve bütün Çukurova’nın kalbiydi. İktidar partisine mensup iş bilmezler ise üretimin, bereketin ve bolluğun cenneti Karataş’ı yani Adana’nın kalbini kuruttu’’ diye konuştu.

BAIKÇILAR SORUNLARIYLA YALNIZ KALMAYACAK

Yıldız, 12 mil kıta sahanlığını ihlal eden ve uluslararası belgeye sahip yabancı balıkçıların Karataş sahillerinde özellikle yavru balıkları avlamasıyla ilgili soruna mutlaka çözüm üreteceklerini de dile getirdi. Karataş barınağındaki balıkçıların zor şartlar altında evine ekmek götürmeye çalıştığını belirten Mehmet Yıldız, ekmek mücadelesi veren balıkçıların sorunlarına çözüm üretip önlerindeki engellerin kaldırılması için çaba göstereceğini ifade etti.

DERMAN BELEDİYECİLİĞİ ANLAYIŞIMIZLA ÇALIŞACAĞIZ

Mehmet Yıldız, göreve seçilmesiyle beraber yürüteceği çalışmalar hakkında şu bilgileri paylaştı; ‘’Yıllardır eksikliğini çok açık hissettiğimiz Kapalı Düğün Salonu projemizi hayata geçirerek, halkımızın günümüz şartlarına uygun bir ortamda bu özel günlerini gerçekleştirmelerini sağlamak boynumuzun borcu olsun. Vatandaşlarımızın daha hijyenik bir ortamda alışveriş yapmasını, pazarcı kardeşlerimizin daha sağlık bir pazar alanının da satış yapacaklarının sözünü veriyorum. 3 bin 500 metrekare alana konumlandıracağımız ‘’Kapalı Semt Pazarı’’ yalnızca bir pazar alanı olarak değil, çok amaçlı kullanıma da her daim açık olacak. İlçemizde çöp depolama alanlarını son derece steril ve sağlığa uygun, koku yaymayacağı hale getirmek temel işlerimizin ve önceliklerimizin arasındadır. Biz turizmin merkezi olmak iddiasındayız. Bunun yolu temizlikten geçer. Çöpler düzenli toplanacak ve düzenli olarak depolanacak ve geri dönüşümü sağlayacak sistem en hızlı şekilde yapılacaktır. İlçemizin sinekle mücadele sorunu bilimsel yolla, kesin olarak çözülecektir. Projelerimiz arasında Karataş’ımızın genç nesillerini de unutmadık. İlçemizde değişik branşlarda hizmet verecek spor alanları ve kompleksleri inşaa edeceğiz. En az iki spor branşında ilçemizi amatör liglerde temsil edecek spor takımı yapılmasını sağlayacağız. Çocuklarımızın gönül rahatlığıyla ve emniyetle oynayacakları alanlar, gençlerimizin güven içerisinde girebileceği ortamlar, yaşlılarımızın huzur içerisinde dinlenebilecekleri yerler inşaa edeceğiz. Adana-Karataş Yolu’nun tamamlanması ve sağlıklı bir yapıya kavuşması için yoğun bir mücadele vereceğiz. 1 Nisan’dan itibaren Adana Büyükşehir Belediye Başkanı olacağına inandığım Sayın Zeydan Karalar’la uyum içerisinde çalışıp ilçemizin Büyükşehir hizmetlerinden azami ölçüde yararlanması için istişarelerde bulunacağım. Belediye tamamen halkçı bir kimlikle hizmet verecek. Karataş’ımız yıllarca merkezi hükümet tarafından sahipsiz ve hizmetsiz bırakılmıştır. Bizler de Karataşlı hemşehrilerimize bunun kader olmadığını kanıtlamak için kendimizi bu yola adadık. Allah’ın izniyle de Karataş’ımızı bu kara günden kurtarıp, aydınlık geleceğe ulaştıracağız. Tabii ki de bunu tek başımıza yapamayız. Kadınıyla erkeğiyle, genciyle, yaşlısıyla, hep birlik yapacağız. Bir olacağız, birlik olacağız, hep birlikte başaracağız. Derman belediyeciliği anlayışımızla tüm hemşehrilerimizin derdine derman olacağız.

MEHMET YILDIZ KİMDİR?

Mehmet Yıldız, 1 Ekim 1960 Karataş doğumlu, iki çocuk babasıdır. 40 yıldır beyaz eşya bayiliğinin yanı sıra, 30 yıldır da tarım ilaçları ve gübre bayiliği yapmaktadır. İşinden gelen deneyimle Karataş  ve mahallelerinin sorunlarını yakından tanıyan biri olarak, ilçenin derdine derman olmayı hedefleyen Mehmet Yıldız, ayrıca birçok sivil toplum örgütlerinde aktif görev almıştır. 15 yıl Emniyet Teşkilatı Geliştirme ve Dernek Başkanlığı yapmıştır.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor