Karayalçın ÇGC’de

(HABER MERKEZİ)-Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Adana’ya gelen, CHP’nin bilge siyasetçisi, eski Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcılarından Murat Karayalçın, ‘Gençlerle Buluşa Toplantısı’ öncesinde, ÇGC Başkanı Cafer Esendemir’le bir araya geldi.

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir; Sayın Karayalçın’a ÇGC Kültür ve Sosyal Tesisleri hakkında bilgi verdi. Karayalçın’ı ÇGC’de görmekten mutlu olduğunu söyleyen Esendemir;  ÇGC’nin “Kamu Yararına Dernekler” statüsünde bulunan 5 gazeteciler Cemiyetinden biri olduğunu, basın kartı sahibi 334 üyesi olduğuna dikkat çekerek, basının çok zor koşullar altında görevini yapmaya çalıştığına dikkat çekti.

Tüm sektörlerin ekonomik kıskaç altında ayakta kalma mücadelesi verdiğini söyleyen Karayalçın; diğer özgürlükler kadar basın özgürlüğüne de büyük önem verdiğini belirterek, toplumun aydınlatılmasında basına büyük ihtiyaç olduğunu dile getirdi.

Karayalçın daha sonra ÇGC Sosyal Tesisleri’nde gençlerle bir araya gelerek, genel gündemle ilgili görüşlerini ifade etti. Sosyal demokrasinin tarihi, siyasal sistemlerin geçmişi ve günümüzde gençlere düşen görevler konularında; zaman zaman anılarını da anlatan Karayalçın; toplumsal sorunları çözmeyi amaçlayan siyaset yerine, kimlikleri öne çıkarmaya çalışan siyasetin, çatışma ortamı yarattığına dikkat çekti. Ülkemizde siyasetin dilinin ve hitap tarzının değiştiğini, bu durumun ayrışmayı ve çatışmayı körüklediğini, nefret ve öfke dilinin kirli siyaset dili olduğunu söyledi.

Karayalçın; Neoliberal siyasetin sonunun geldiğini, bu durumun neoliberal görüşe sahip olanlar tarafından da kabul edildiğini, bu durumun sosyal demokrasi açısından da önemli olduğunu söyledi.

 

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor