Karlı ayran yapmak için dağlara çıkıyor
ADANA (İHA) – Adana’da, Bolkar Dağları’ndan toplanan kardan yapılan
ayran ve karsambaçı tadanlar bu lezzetten kopamıyor.
Adana’nın Pozantı ilçesinde karlı ayran satarak geçimini sağlayan Ali Girgeç,
karlı ayranın uzun yolculuğunu anlattı.
Pozantı ilçesinde Atatürk Caddesi üzerinde seyyar olarak kurduğu tezgahta karlı
ayran ve karsambaç satan Ali Girgeç, işini severek yaptığını belirtti. Ayranı
ve karsambaçı suni buzdan değil doğal kardan yaptığını belirten Girgeç, “Yaz
aylarında 2-3 aylık bir sezonda Pozantı’da karlı ayran ve karsambaç satıyorum.
Halkımızın bizi özellikle tercih etmesinin sebebi ayranımızın ve
karsambaçımızın tamamen doğal kardan yapılmasıdır. Buzdan yapıldığını müşteri
zaten hemen anlıyor ve tercih etmiyor. Kalitemizden ödün vermemek için
Pozantı’ya yakın olan yaklaşık 40 kilometre yol katederek Bolkar Dağlarına
geliyoruz. Burada baltayla kestiğimiz karı aracımıza yükleyerek ilçeye
ulaştırıyoruz ve müşterilerimize daha güzel hizmet sunmaya çalışıyoruz. Kış
aylarında ise Belemedik Vadisinde sıkma börek satarak geçimimi sağlıyorum”
dedi.