Karnaval tüm hızıyla sürüyor

HABER : Salih Onur BAŞKAN

FOTOĞRAF : Mehmet KOL

ADANA (BÖLGE)- Adana Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı tüm hızıyla devam ediyor. Karnavalın 2. gününde Adanalılar, yurtdışından ve şehir dışından gelen misafirler sokakları doldurdu. Yemek,hediyelik eşya gibi Adana’ya özgü birçok ürünün standları bu gün resmi olarak sergilendi.

Günün erken saatlerinde halkın yoğun ilgisi ve stand açanların yaratıcı satış teknikleri ve birbirinden farklı onlarca ürün sergilendi. Standların resmi açılış tarihinden bir gün önce  birçok Adanalı Stand yerlerini korumak ve sabahın erken saatlerinde satış yapmak için cadde üzerinde uyudu. Halk sabahın erken saatlerinde satış yapmaya başladı. Birçok dernek ve gönüllülerin yoğun ilgisi ile sokaklar dolup taştı. Birbirinden renkli ürünlerin satıldığı, kurulan standlarda çekilen hatıra fotoğrafları, vatandaşların epey ilgisini çekti ve vatandaşlar bolca hatıra fotoğrafı çekildi.  

Tüm kenti saran Portakal Çiçeği kokusu, Adana kebap kokusuna karıştı ve ortaya çok güzel bir mozaik çıktı. Ziyapaşa, Gazipaşa, Atatürk Parkı ve Toros Caddesinde vatandaşlar doyasıya eğlendi. Her sokakta çalınan davul ve zurnalar, katılımcıların eğlenmesine neden oldu. Davul ve zurna eşliğinde dans eden vatandaşlar, dertlerini döktü. Festival, gün boyu sürerken, bazı işletmelerde olan etkinlikler ile katılımcılar, aktivitelerde bulundu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Spor