Kaybettiklerimiz

Ali AKILLI

Ekonomik krizin hangi seviyede olduğunu anlamak için, kafamızı kaldırıp şöyle bir etrafa dikkatlice bakmamız yeterli olacaktır. Kasapların önünde kedi kalmadı artık. Kasaplar bile evlerine götürüyor kediler için kemiklerden sıyırdıklarını. Akşam pazarlarında ezik domatesler de kalmadı artık.
Pazarcılar çocuklarına götürüyor emekli öğretmenlere ayırdıklarını.
***
Refah, huzur ve mutluluk sadece ekonomiden geçmiyor tabi ki. Bir de kaybettiğimiz değerler var. Erkekçe zenginliğin asaleti de kalmadı artık. Hepimiz biliyoruz, yurtdışına kaçırdıkları parayla oynayan alçakların kanlı bifteklerle birbirlerini nasıl doyurduklarını. Ekranlardaki şiddet dizilerinden sonra ruhsatsız silah sayısı insan sayısını geçti.
***
Bir cümleyle çok şey anlatan insanlar da kalmadı artık. Ekranlarda bütün gün konuşuyorlar da yine de duyuramıyorlar karıncaların duyurduklarını. Yasalar önünde herkes eşittir gerçeğinin yerinde yeller esiyor.  Elle yazılan mektupların zarafeti de kalmadı artık. Hepimiz görüyoruz vicdansızlığın Nobel ödülünü kazananların sosyal medyada birbirlerine nasıl saydırdıklarını.
***
Kadınları koruyan mahalle delikanlıları da kalmadı artık. Film izler gibi izliyoruz suç mahallinde dolaşan çakalların kadınları taciz etmek için nasıl çıldırdıklarını. Karşılıksız iyiliklerin cennetin kapısını açtığını düşünenler de azaldı artık. Şimdi karşılıklı kötülüğün getirisiyle beslenenleri seyrediyoruz, yoksulların ekmeğine nasıl kan doğradıklarını.
***
İyi insanlar görüyor artık. Kaybettiklerini bir daha kazanamayacaklarını..

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor