Kellik artık kader değil

RÖPORTAJ: Yener EKİNCİ

ADANA (BÖLGE) – Kellik sorunu yaşayan erkekler ile seyrek saçlarından şikayetçi bayanlar dertlerine derman bulmak için yaptıkları araştırmaya ilk olarak saç ekiminden başlıyorlar. Kimisi fahiş fiyatlardan, kimisi de uzun sürecek ağrılı seanslardan çekindiği için saç sorunuyla beraber yaşamayı tercih ediyor. Oysa yeni gelişen yöntemlerle bu sorun artık bir kader değil. Amerika’da ve Avrupa’da çok yaygın olarak kullanılan saç simülasyonuyla, kafanızda tek bir tel olmasa bile saç varmış gibi bir görünüme kavuşmanız mümkün. Öyle ki, Bruce Willis ve Jason Statham gibi Hollywood yıldızları bu uygulamayı kullanıyorlar. Türkiye’de yaklaşık 5 yıllık bir mazisi bulunan saç simülasyonunu Adana’da ve hatta bölge genelinde tek bir merkez uyguluyor. O da, Cemalpaşa Mahallesi, Gazipaşa Bulvarı üzerinde ki Adana Saç Simülasyon Merkezi… Merkezin kurucusu Deniz Okçu bu alanda ciddi bir tecrübeye, bilgi ve donanıma sahip bir isim. Bu işin dünyadaki sayılı duayenlerinden biri olan  Hidehito Yamagucci’den eğitim almış. Cinsiyet ayrımı gözetmeden insanların genel bir kabusu olan saç sorunuyla alakalı kendisini ziyaret edip, merak ettiğimiz soruları yönelttik. Kapsamlı yanıtlar vermekle kalmayan Deniz Okçu, Bölge Gazetesi okurları için ricamıza binaen yüzde 20 indirim uygulama nezaketi de gösterdi. Kendisine okurlarımız adına teşekkür ediyoruz.

Saç simülasyonu nedir? 

Özel olarak tasarlanmış cihazlar ile özel olarak geliştirilmiş boyaların saç derisi bölgesine minik efektler şeklinde uygulanması işlemidir. Türkiye’de saç dövmesi, saç mikropigmentasyonu, saç simülasyonu gibi isimlerle anılmaktadır.

Kaç yıldır saç simülasyonu işlemi uyguluyorsunuz?

Saç simülasyonu dünyada çok yaygın bir uygulama. Türkiye’de bu uygulamanın 4-5 yıllık bir geçmişi var. Ben Türkiye’ye bu işlemi getiren firmadan eğitimimi gördüm. 3 yıldır da uyguluyorum. İşlem için kullanılan malzemelerimi de bu güvenilir firmadan temin ediyorum. Yanı sıra, dünyaca ünlü Japon Eğitmen Hidehito Yamagucci’den master eğitimi aldım.

Saç simülasyonu ile saç ekimi arasında ki fark nedir?

Saç simülasyonunda kalıcı makyaj yöntemi ile boş alanlara üç boyutlu kıl kökü görüntüsü veriyoruz. O alanı doldurarak kelliği kapatıyoruz. Saç ekiminden artısı veya eksisi şunlardır diyemeyiz. İki uygulama birbirinden çok farklıdır. Saç simülasyonu cerrahi bir işlem değildir. Saç ekimindeki gibi aylarca bekleme süresi yoktur. Saç simülasyonunda saç derisi saç efektleri verilerek boyanır. Bu sayede çok hızlı bir sonuç elde edilir. Bu sebeple dünyada son derece popüler bir uygulamadır. Ayrıca, saç ekimi yaptıran kişiler, işlemi saç simülasyonuyla tamamlattıkları zaman çok daha içlerine sinen sonuçlar alıyorlar. Çünkü mevcut kök sayısına göre saç ekimi yapılıyor ve çoğu zaman bu yeterli gelmiyor. İşte kalan boşlukları saç simülasyonuyla tamamlıyoruz.

Uygulama kaç seans sürüyor?

Birer hafta arayla 3 seans, ardından bir ay ara verip bir kontrol seansı uyguluyoruz. En iyi sonucu bu şekilde alıyoruz.  Her seans, çalışacağımız alana göre 2 ila 3 saat arasında zaman alıyor.

Adana’da sizden başka saç simülasyonu işlemi yapan var mı?

Sadece Adana’da değil, bölgede merkez olarak sadece biz varız.

Başında tek bir tel dahi saçı olmayan biri gelse, onda da başarılı sonuçlar elde edilebilir mi?

Bahsettiğiniz özelliği taşıyıp da uygulama yaptıran biri berberi bile aldatabilir. Simülasyondan haberdar olmayan berber kafaya dokunmadan saç olmadığını anlayamaz. 

İşlem sırasında herhangi bir acı hissedilir mi?

Saç simülasyon işleminde işlem öncesi bölge anestesik kremlerle bölge uyuşturulmaktadır. Bu sayede işlem esnasında çok ciddi bir acı yaşanmaz. Keyifli bir şekilde saç simülasyonu yapılır. İşlem sonrası yara bere asla olmaz ve kişi günlük hayatına kaldığı yerden devam etmektedir.

Her saç rengine uygun çalışmalar mevcut mu?

Sarı, siyah, kahverengi veya beyaz… Hiç fark etmez. Her saç rengine uygun işlem yapılabilmektedir.

Kullanılan boyaların kafa derisine herhangi bir zararı var mı?

Dermatalojik olarak test edilmiş ve insan vücuduna en uygun sertifikalı ürünler kullanmaktayız. Ağır metal testleri yapılarak sıfır risk bulunmaktadır. Bu sayede hem mükemmel bir kullanım imkanı sağlarken, hem de yüzde 100 güvenilirdir.

Saç simülasyonu ne kadar süre kullanılır?

Saç simülasyonu kullanılan boyalara ve cilt yapısına bağlı 10 yıl gibi bir kullanım imkanı sunar. Bu Süre sonunda tamamen silinir ve izi dahi kalmaz. İstenilen süre zarfında yenilebilir. Boyanın içeriği özelliği sayesinde zamanla terleme ile birlikte vücuttan atılır. Farklı şehirlerde sürenin ömürlük olduğunu söyleyen firmalar var. Bunlardan uzak durulmalıdır. Keza bu firmalar dövme boyaları ile işlem yapmaktadır. Bu da maalesef ömür boyu çıkmamakla birlikte zamanla mavi ve yeşile dönmektedir.

Gelelim fiyatlara. Bu hizmetten yararlanabilmek için ne kadar bir bütçe ayırmamız gerekir?

Aslında her danışandan bize gelen ilk soruların başında fiyatları yer almaktadır. Burada belli faktörler fiyatı etkiliyor. Yapılacak bölgenin büyüklüğü, cilt yapısı, saç teli kalınlığı,kişinin daha önce saç ekimi yaptırıp yaptırmadığı gibi bir çok etken işlem ücretini belirlemektedir. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim, kimsenin ödeyemeyeceği veya zorlanacağı rakamlar çıkmıyor.

Son olarak Bölge Gazetesi okurları için özel bir indirim yapmanız mümkün olabilir mi?

Gazeteniz aracılığıyla gelen danışanlarda ön görüşmeyi ücretsiz tutar, simülasyon işleminde de yüzde 20 indirim sağlayabiliriz.

Bu röportajın gerçekleşmesine zaman ayırdığınız için teşekkür ederim

Ben teşekkür eder, yayın hayatınızda başarılar dilerim.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor