Kent Konseyi ‘Kadın Meclisi Yürütme’si toplandı

(HABER MERKEZİ)-Adana Kent Konseyi Kadın Meclisi Yürütme Kurulu 1.toplantısını 07.10.2020 tarihinde yürütme kurulu üyeleriyle Adana Kent Konseyi’nde gerçekleştirdi.

Yürütme Kurulu Başkanı Prof.Dr.Emel Yıldız, Genel Sekreter Sevilay Doğan seçilerek çalışma grubu faaliyetleri belirlenmiş ve çalışma hazırlıklarına başlanmıştır.

Yürütme Kurulu Başkanı Prof.Dr.Emel Yıldız , çalışma faaliyetleri ve amaçları konusunda şu bölgileri verdi:

“Kent yaşamında kadın ve çocuklar için kent vizyonunun geliştirilmesinde, aile içi şiddet, kadın ve çocuk istismarı, kadına ve çoçuğa şiddeti önlemeye çalışarak dil, din, mezhep ayırmaksızın hak ve hukukunu korumak ve istihdamda katkı sağlamak.

Kadınların toplumsal yaşamdaki etkinliklerini artırmak ve yerel karar mekanizmalarında aktif rol almalarını sağlamak.

Yetkili makamlarla istişareye geçilerek kadına şiddeti caydırıcı cezai yaptırımlar ve aile içi eğitimler  kapsamında desteklerini almak.

Sürdürülebilir Kalkınma adına yapılacak faaliyetleri kadın eğitimcilerin ve çalışma gruplarında yer alacak üyelerin destekleri ile katkıda bulunmak.

Gönüllülük temelinde çalışmalarını sürdüren Kent Konseyi Kadın Meclisi, kentimizde kurulu olan kadın ve çocuklarla ilgili dernekler, vakıflar ve yerel kurum temsilcilerinin katkılarıyla sürdürülecektir” dedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor