KİM BU PROVAKATÖRLER?

Seyhan Belediyesi’nde işe başlama ve iş çıkışının kontrolünü istemeyenler direniş çağrısı yaptı.

Belediye Başkanı Akif Akay’ın bazı çalışanların işe gelip-gelmediklerini, ya da hangi saatte işten ayrıldıklarını kontrol için işe başlama ve işten ayrılma saatinin kontrol edilmesi talimatı verdi.. Seyhan Belediye Çalışanlarından bazı kişiler, Belediye personeline bildiri ile HER YERDE DİRENİŞ çağrısında bulundu.

BÖLGE (ÖZEL) Seyhan Belediye Başkanı Akif Akay, bazı çalışanların işe geç gelip gittiklerini, ya da hiç gelmediklerinin belirlenmesi üzerine işe geliş ve gidişlerin imza altına alınması talimatını verdi. Talebi tepkiyle karşılayan bir grup, işçileri bu karara tepki olarak direniş çağrısında bulundu..

Çağrılarında “İmza rezilliğine karşı dik durun. Yan Yana durun. Kahrolsun yönetemeyenler. Her yerde direniş” yazılı bildiri dağıtanların, bu tutumu çalışanlar arasında ve yönetimde büyük tedirginlik yarattı.

KAMERALAR İNCELENİYOR

Çalışanlar arasında huzurun kaçtığını, bunun bilinçli bir provakasyon olduğunu belirten yetkililer, “Kamera kayıtlarını inceliyoruz..Her kim, bu bildirileri dağıtmış ve direniş çağrısı yapmışsa, onlarla ilgili idari ve hukuki soruşturma başlatacağız” diye konuştular..

Halkı direnişe çağırmanın bir suç olduğunu, ayrıca savcılığa da durumun intikal ettirileceğini belirten yetkililer, “Alın teriyle çalışanlar ile çalışmadan kazananlar Seyhan Belediyesi’nin kadrosunda yer alamazlar. Biz Adana halkına, hizmet vermek için geldik..Birileri avanta kazansın diye değil.. Seyhan Belediyesi’nde giriş-çıkış saati belli olmayan, çalışıp-çalışmadığı bilinmeyen kişiler emek vermeden maaş alamazlar, almayacaklar.. Derhal idari ve hukuki soruşturmalar başlatılacaktır” dediler.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Spor