Kış için hazırlıklar sürüyor

HABER: UĞUR BAŞARAN

ADANA (BÖLGE)-Turşular, konserveler, salçalar derken kış için yapılan hazırlıklardan bir tanesi olan el yapımı erişte ve ev makarnası hazırlıkları da bütün hızıyla devam ediyor. Günümüzde genç yaşlı her yaştan insanın severek tükettiği makarnalar, el yapımı olunca daha lezzetli ve daha sağlıklı oluyor. Marifetli ellerde hazırlanarak satılan el yapımı makarna ve erişteler ise büyük ilgi görmeye devam ediyor.

Aile bütçesine katkıda bulunmak amacı ile üretmeye ve çalışmaya devam eden ev hanımları şu sıralar ev yapımı ürünleri yaparak aile ekonomilerine katkı sunuyorlar. Mantıdan, erişteye, makarnaya kadar çok sayıda lezzet marifet ellerde hazırlanarak sağlıklı bir şekilde tüketiliyor.

El yapımı olan bu lezzetlerin daha sağlıklı ve aynı zamanda da hazır satılan ürünlere göre daha lezzetli olduğunu belirten Sevgi Sezgin; “Ağustos ve Eylül ayları kış için yapılan hazırlıkların en yoğun olduğu aylardır. Bizlerde şuanda komşularımızla birlikte kışlık erişte ve makarnalarımızı kendi ellerimize yapıyoruz. Günümüzde insanlar artık hazır gıdalardan uzakta durmak ve el yapımı sağlıklı lezzetleri tüketmek istiyorlar. Bu durum da biz ev hanımları için aile bütçemize katkı sağlayacağım iş kolunun açılması demek oluyor. Çünkü yıllardır yaptığımız için bizlerin en iyi yaptığı işler genelde yemek ve el işleri oluyor. Şuanda aldığım siparişleri hazırlamak için makarna kesiyorum. Tamamen el açması olan yufkaları belirli aralıklarla kesiyor ve kuruması için biraz bekliyorum. Hamurunun hazırlanmasından, yufkanın açılmasına ve kesilmesine kadar tüm işlemler tüm doğallığı ile yapılıyor ve içine hiçbir koruyucu ve katkı maddesi bulaşmıyor. Bu nedenle hazır satılan ürünlere göre daha sağlıklı ve lezzetli oluyor. Çocuklara bu lezzetleri sevdirmek için doğal sebzelerden sebzeli ve renkli makarnalar hazırlıyoruz. ” ifadelerini kullandı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor