KIYMAYIN İMAMOĞLU’NA!

Kazandığı seçimi iptal edilen, aldığı mazbatayı gasp edilen Ekrem İmamoğlu’nun Karadeniz bölgesinde nasıl rüzgar estirdiğine hep birlikte tanık olduk..

Bırakın meydanları, yollar taştı, sel oldu.. En gencinden en yaşlısına kadar tüm Karadeniz halkı koştu İmamoğlu’na..

Neden sorusuna yanıt bulmak, uzmanların görüşünü almak, “Bu adam, Türkiye’nin tanımadığı bu adam nasıl olur da milyonların sevgisini kazanır” diye analiz yapmak lazım..

Bütün kumpasları aşa aşa, bütün duvarları yıka yıka, bütün engelleri yüksek atlamayla aşa aşa gelen bu Karadeniz delikanlısı, hiç kuşkusuz yeni projeler, yeni kumpaslar, yeni tuzaklarla engellenmeye çalışılacak..

Bu endişeleri yaşayanlardan biri de gazeteci-yazar Sabahattin Önkibar.. Ekrem İmamoğlu’nun kurulacak tuzaklara karşı dikkatli olmasını uyarmakla kalmıyor, bu konuda duyumları olduğunu da belirtiyor, uyarı yazısında..

Bakın, bu konuda ne yazıyor;

“İktidar aldığı bütün özel önlemlere rağmen; 23 Haziran’da Ekrem İmamoğlu’nu sandıkta geçemeyeceğini görüyor.

APO’ya göz kırpmalar, Kürt meselelerinin İstanbul’a taşınması ve seçmene yapılan akıl almaz vaatlere rağmen İmamoğlu yüzde 2 ile 6 arası bir oranla önde görünüyor.

İşte bunun için son çare olarak bu televizyon tartışmasına bel bağladılar.

Amaçları; o ekran buluşmasında Ekrem İmamoğlu’nu siyaseten infaz etmek, yani belden aşağı vurmak. 

Yapabilirler mi diye sorarsanız… 

26 yıldır 7 ayrı televizyon kanalında Kenan Evren’den Demirel’e, Özal, Ecevit, Türkeş, Erbakan ve Tayyip Erdoğan’a kadar son 35 yılın siyaset starlarını ekranda sorgulayan biri olarak, “pekala mümkün” derim. 

Niye mi? 

Karşınızda objektif bir gazeteci değil de, siyasi operasyon görevlisi olursa pekala tuzağa düşersiniz ki, hiç şüphe olmasın Ekrem İmamoğlu’nun karşısına öyle birini çıkaracaklar.

Ayakları yerden kesilmemeli, “Heeyyyt beee… Kim olursa gelsin, haddini bildirelim…” modunda olmamalı. Zira; iktidar bu işe soyunmuş ve teşvik edici pozisyonda ise, büyük bir oyun kurmuş demektir.

Akıl ve strateji, bu basit oyuna düşmemeyi gerektirir.

Abartarak yazayım: Bakın, Ekrem İmamoğlu bugün itibarı ile kendini bir eve kapatsın, vallahi İstanbul’a başkandır.

Onu başkanlıktan edecek şey ise, sadece büyük bir hata yapmasıdır; ki iktidar şimdi onun peşinde!

Duyumlarım doğrultusunda buradan uyarıyorum:

İmamoğlu’na Binali Yıldırım’la çıkacağı program için, PKK-HDP, FETÖ ve özel yaşam bağlamında tuzağa çekecek montaj hazırlıklar yapılıyor.

“Efendim, yaram yok ki gocunayım” denmesin; zira günümüzün iletişim çağında “çamur at izi kalır” olgusu ya da “Bir şeyin şüyuu, vukuunda beterdir” realitesi hala egemenliğini muhafaza ediyor.

Ekrem İmamoğlu eğer aklını ve mağdurluğunu, mağrurlukla takas ederse sadece kendisine değil, bu milletin geleceğine kast edilmiş olacaktır.

Peki, ne mi yapmalı?

Tarafsız bir tartışma zemini için koşullar sunmalı ve yerine getirilmezse, asla ve kat’a ekrana çıkmamalıdır…”

 Genelde her ne kadar görüş ortaklığımız yok ise de, Sabahattin Önkibar’ın bu görüşüne katılıyorum..

Bir ata sözümüz vardır, “Cömert derler maldan ederler, yiğit derler candan ederler”

CHP Genel Başkanı ve üst düzey yönetimini  tabii öncelikle sayın Ekrem İmamoğlu’nu biz de “Aman dikat!” diye uyarmış olalım..

Aman ha aman.. Kıymayın Ekrem İmamoğlu”na.. Bin düşünüp bir karar verin..

………

GÜLERİZ  AĞLANACAK HALİMİZE!

Önce şu açıklamayı okuyun, sonra “Lafa bakarım, laf mı diye, söyleyene bakarım adam mı diye” sözünün kimler için geçerli olduğunu anlayın..

“Kazandıracak olan İstanbul halkıdır. İstanbul halkı şimdiden özellikle tavrını koydu. Çok çalışkan, gayretli ve Türkiye’de büyük hizmetleri olan Binali Yıldırım’dan yana tavır koyacağına inanıyorum ve onun kazanacağına inanıyorum. Onun önce sandıktan çıkması lazım. O kişi, CHP’nin adayı ismini bile bilmiyorum şu anda. Acaba sandıktan çıkacak mı? Ama çıkmadı ki. Neticede oyları çalmışlar. Alenen oyları çalmışlar.

Büyük suistimaller var, usulsüzlükler var, oyların çalındığı tespit edildi. Bu yüzden YSK İstanbul’da yeniden yapılmasına karar verdi. Dolayısıyla İstanbul halkı karar verecektir. Onu göreceğiz inşallah. ABD’deki bir gazeteye demeç olarak vermesi de kendi takdiridir. Onu bilemeyiz. Sağ olsun pek çok ülke ve başta Yunanistan CHP’nin adayını destekliyor. Ama bizim vatandaşlarımız milli ve manevi değerlere, vatana, millete ve bayrağa bağlı insanlar da tabii ki kimi destekleyeceğini biliyor.”

Diyen Kim? Veysel Eroğlu.. Eski Bakan..

Peki CHP İstanbul eski milletvekili Barış Yarkadaş ne demiş Veysel Eroğlu için;

 “Bunların sevdiği tek yeşil, doların yeşilidir. Ağacın, ormanın yeşilinden nefret ediyorlar. Türkiye’yi çölleştirmek ve her yere rezidans dikerek ceplerini doldurmak istiyorlar”

Barış Yarkadaş, bu açıklamayı kağıt üzerinden değil, fotoğraf ve video kasetlerle yapıyor..

Hani bir program var ya “Ben bilmem eşim bilir”

Vallahi ben bilmem Barış Yakadaş bilir..

Sakın kahkahayla gülmeyin.. Çünkü ağlanacak durumdayız.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor