Kızılay 15 Temmuz’da Milletle Beraber

ADANA (BÖLGE)- Kızılay Adana Şubesi yöneticileri ve gönüllüleri, 15 Temmuz hain darbe girişinin 3’üncü yıl dönümünde ‘’Demokrasi Şehitlerini’’ anmak için, meydanlarda olacak.

Türkiye’nin her ilinde olduğu gibi Adana’da da düzenlenecek olan ‘’15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’’ etkinliklerinde Kızılay Adana Şubesi, demokrasi ve istikbaline sahip çıkanların yanında olmanın gururuyla meydanlarda olacak.

15 Temmuz 2016 tarihinde de; hain darbe girişimine engel olmak, Milli iradeye sahip çıkmak için sahaya inen ve vatandaşların yanında olan Kızılay, demokrasi şehitlerini anmak, gazilere minnetini göstermek için Adana Merkez Park’ta düzenlenecek etkinlikte yerini alacak.

Merkez Park’ta Adana Valiliği ve Milli İrade Platformu’nun düzenleyeceği etkinliklere katılacak olan Kızılay, şanlı direnişi unutturmamak için meydanlara inen Adanalılara su, sıcak çorba, çay, soğuk içecek, kek ve simit gibi ikramlarda bulunacak. 

‘’Hain darbe girişimi beşeri bir afetti’’

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü öncesinde açıklama yapan Kızılay Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı, Kızılay’ın milli iradeye sahip çıkmak için yine meydanlarda ve halkın yanında olduğu mesajını verdi.

Türkiye’de demokrasiye sahip çıkılan bütün meydanlarda olduğu gibi, Adana’da da Merkez Park’ta tüm Kızılay personelinin ve gönüllülerinin birlik beraberlik çağrısında bulunacağını kaydeden Saygılı, ‘’Kızılay olarak, hain darbe girişimini beşeri afet olarak değerlendirmekteyiz. Bu nedenle de doğal afetlerde olduğu gibi milletimizin yanında yer aldık ve alacağız. Kızılay bu milletin oluşturduğu en hızlı organize olan sivil toplum hareketidir. Personelimiz ve en önemli insan kaynağımız olan genç gönüllülerimiz milli iradenin savunulması konusunda bilinçliler. Bu uğurda canını veren şehitlerimizi anacağız, mücadelede gazi olanlara saygımızı sunacağız. Ülkemizin yaşadığı bu olumsuz tecrübeyi tekrar yaşamamak için yeni nesilleri bilinçlendirme konusunda da kendimizi sorumlu hissediyoruz. Adanalıları birliğimizi göstereceğimiz bu anlamlı günde milli iradeye saygı günü etkinliğine davet ediyorum’’ dedi

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor