KOCAİSPİR’E AÇIK MEKTUP

Sayın Mehmet Fatih Kocaispir.. Yüreğir Belediyesi sorumluluğu içerisinde bulunan Karataş yolu üzerindeki Elektrik üretme santrali bacalarının filtresiz olduğunu, bunun insan ve ve tüm canlılara zarar verdiğini, tarım alanlarını ve ürünlerini olumsuz yönde etkilediğini ifade eden ve yaklaşık bir hafta süren bir yayın başlattık.

Sayın Başkan, bu uygulamanın sizden önceki dönemde başladığını, ruhsatın da bir önceki Belediye tarafından verildiğini biliyoruz.. Ayrıca çalışmalarınızı ve hizmetlerinizi de takdir ediyoruz.. Yüreğir’e büyük hizmetler yaptığınızı ve bu hızınızı kaybetmeden sürdürdüğünüzü biliyor ve yakından takip ediyoruz..

Bir hukukçu ve Belediye Başkanı olarak biliyorsunuz ki, devlette devamlılık esastır.

Sayın Başkan, lütfen bir ekip gönderin. Hatta bizzat görürseniz felaketin boyutunu daha yakından izleme fırsatı bulursunuz..

Bir bakın narenciye bahçelerine.. Yapraklarının tamamı, bacalardan çıkan ve kimyevi madde içeren tozla kaplı olduğunu görürseniz.. Uygun görürseniz, narenciye bahçesinin sahibiyle de görüşün, sattığı ürünün kabukların içinde çürüdüğü için iade edildiğini, büyük maddi kayba uğraradığını bizzat muhatabından öğrenin.. Nerelere başvurduğunu ve halen sonuç alınamadığını kendi kulağınızla duyun..

Ayrıca, orada güzel bir konut yapılmış.. Balkonuna  bir bakın, yerler in nasıl toz içerisinde olduğunu ve siyahlaştığını da göreceksiniz.

 Yani o bölgede yaşayan insanların ileriki günlerde solunum yolları rahatsızlığı göreceğini hukukçu kimliğiniz ve Belediye Başkanı olarak değil, bir vatandaş olarakta çıplak gözle gördüğünüzde, inanıyoruz ki vicdanınız sızlayacaktır.

Sayın Başkan, biz gazeteci sorumluluğuyla konuyu kamuoyunun gündemine getirdik. İnanıyoruz ki siz de bir hukukçu, bir Belediye Başkanı, daha ötesi bir vatandaş olarak konuyla yakından ilgileneceksinizdir..

Lütfen, o bacalara, o filtre takılmadığı sürece üretimi durdurma kararı alın.. İnsan hayatı  siz de bilirsiniz ki hiçte ucuz değil..

Gereğini yapacağıza ve kamuoyunu bu konuda bilgilendireceğinize inanıyoruz.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor