Kocaispir’in 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajı

ADANA (BÖLGE)-10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir mesaj yayımlayan Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, gazetecilerin gününü kutladı.

Toplumun haber alma ve bilgilenme ihtiyacını objektif, ilkeli ve kaliteli habercilik anlayışı ile yansıtan gazetecilik mesleğinin sorumluluk, fedakârlık ve vicdan gerektiren zor fakat onurlu mesleklerden birisi olduğunu belirten Başkan Kocaispir, “Basın mensupları, halkımızın kanaat ve beklentilerinin tarafsız bir şekilde gündeme taşıyıp kamuoyu ile paylaşarak hayati bir görevi yerine getirmektedir.

Mesai mefhumu gözetmeden zor şartlar altında kamuoyunu bilgilendirmek için kutsal bir görev icra eden, ülke ve dünya gündemine ait gelişmeleri sıcağı sıcağına kamuoyuna aktararak toplumun haber alma ve bilgilendirme ihtiyacını karşılayan gazetecilik mesleği; sorumluluk, fedakârlık ve vicdan gerektiren, zor fakat onurlu meslektir.

Demokrasinin temel taşlarından biri olan basın; düşünce, anlatım ve haber alma özgürlüğünün en etkili aracıdır. Kamuoyunu bilgilendirmek adına doğru haber verme, tarafsız, objektif, özel hayata ve kişilik haklarına saygı gibi değerleri içerisinde bulunduran önemli bir mesleği icra eden gazeteci arkadaşlarımız, vatandaşımızın zamanında doğru ve eksiksiz bilgi almalarını sağlayarak, milletin gözü kulağı olmuştur.

Bu duygularla çalışmalarını büyük bir özveriyle devam ettiren, milletimizin sesi, vicdanı olan, yedi gün yirmi dört saat vatandaşlarımızın doğru bilgiye ulaşması için mesai harcayan tüm basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, görevlerinde üstün başarılar diliyorum.” dedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor