Kooperatifçilik Otobüsü 10-15 Şubat’ta Adana’da

HABER: Mehmet APAYDIN

ADANA (BÖLGE)-Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan “Kooperatifçilik Tanıtım ve Geliştirme Projesi” kapsamında Adana’da gerçekleştirilecek çalışmalarla ilgili detaylı bilgiler aldı.

Vali Demirtaş, “10-15 Şubat 2020 tarihleri arasında ilk olarak Adana’da olacak olan Kooperatifçilik Otübüsü hafta boyunca kooperatifçilik bilgilendirme toplantıları, söyleşiler ve çalıştay gibi birçok etkinlik gerçekleştirecek” dedi.

Vali Yardımcısı Huriye Küpeli Tan ve Ticaret İl Müdürü Adnan Ekiz’le bir araya gelerek yapılacak faaliyetlerle ilgili görüş alışverişinde bulunan Vali Demirtaş, ülkemizde kooperatifçilik sektörünü daha ileri seviyelere taşımak amacıyla hazırlanan projenin rekabet edebilirliği ve yenilikçiliği sağlayarak toplumdaki kooperatifçilik imajını olumlu yönde güçlendireceğini dile getirdi.

Proje ile ulusal ve uluslararası pazarlarda faaliyet yürütebilecek kooperatifler kurulabilmesinin ve mevcut olanların kapasitelerinin geliştirilmesine yönelik eğitimler verilmesinin yanı sıra farklı kooperatif modellerinin tanıtılmasının amaçlandığını belirtti.

Vali Mahmut Demirtaş, “10-15 Şubat 2020 tarihleri arasında ilk olarak Adana’da olacak olan Kooperatifçilik Otübüsü hafta boyunca kooperatifçilik bilgilendirme toplantıları, söyleşiler ve çalıştay gibi birçok etkinlik gerçekleştirecek. Bunlara ek olarak ilimizde üreten kadınlar ile üreten kadın kooperatiflerinni ürettikleri ürünler ise ulusal mağaza zincirinin satın alma ile e-ticaret sitelerinin pazarlama departmanları ile buluşturularak kadınlarımızın ekonomik hayattaki rolünün güçlendirilmesine katkıda sağlanacak” dedi.

Gerçekleştirilen bilgilendirme ziyaretinin ardından Vali Mahmut Demirtaş’ın eşi Beyhan Demirtaş, Vali Yardımcısı Huriye Küpeli Tan, Ticaret İl Müdürü Adnan Ekiz, Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Seher Coşkun, Çukurova Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyeleri, kadın kooperatifleri temsilcileri ile ulusal giyim mağazası temsilcisinden oluşan seçici kurul toplantıda bir araya geldi. Sergilenecek ürünlerin seçimi ile ilgili çalışma takviminin belirlendiği toplantıda, 28-29-30 Ocak 2020 tarihleri arasında Çukurova Kalkınma Ajansı toplantı salonunda ürünlerin seçimine başlanması kararı alındı.

Diğer çalışmalarla ilgili detayların görüşüldüğü toplantı, yapılan çeşitli değerlendirmelerin ardından sona erdi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor