Kooperatifçilik otobüsü Adana’da

HABER: Güleser KELEŞ

ADANA (BÖLGE)-Adana Valisi Mahmut Demirtaş ile eşi Beyhan Demirtaş, Ticaret Bakanlığı Esnaf, Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü’nce düzenlenen Kooperatifçilik Tanıtım ve Geliştirme Projesi kapsamında çok sayıda il ve ilçeye gidecek olan “Kooperatifçilik Otobüsü”nün tanıtılması amacıyla düzenlenen etkinliğe katıldılar.

Projenin tanıtım yüzü olarak kullanılan ve ilk durağı Adana olan ‘‘Kooperatifçilik Otobüsü’’nün tanıtıldığı ve Ticaret Bakanlığı Esnaf, Sanatkârlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürü Necmettin Erkan, Vali Yardımcısı Huriye Küpeli Kan, Çukurova Kaymakamı Osman Sarı, Yüreğir Kaymakamı Oğuzhan Bingöl, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Vekili Zeynel Abidin Koç, Ticaret İl Müdür Vekili Adnan Ekiz, Adana Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Nihat Sözütek ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcilerinin katıldığı etkinlik Çukurova Kalkınma Ajansı toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Ticaret Bakanlığı Esnaf, Sanatkârlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürü Necmettin Erkan’ın yaptığı açılış konuşmasının ardından bir konuşma gerçekleştiren Vali Demirtaş, kooperatifçiliğin ortak bir amaca ulaşmak için ekonomik ve sosyal imkânların, yardımlaşma, dayanışma ve kefalet suretiyle bir araya getirilmesinden oluşan bir ortaklık türü olduğuna değinerek kooperatiflerin; mal ve hizmetlerin üretiminde ve sunumunda, ortakların pazarlık gücünü arttırmada, tasarrufların ekonomiye kazandırılmasında ve iş birliği yolu ile kişilerin sosyalleşmelerine katkı sağlayan sosyal kuruluşlar olduğunu ve bütün dünyada kabul gördüğünü ifade etti.

“KOOPERATİFÇİLİK OTOBÜSÜ” DE BU PROJENİN ANA TANITIM YÜZÜ VE PROJENİN VİTRİNİDİR.’’

 Hayata geçirilen Kooperatifçilik Tanıtım ve Geliştirme Projesi’nin ülkemizde kooperatifçilik sektörünün ileri seviyelere taşınmasına, sürdürülebilirliğine ve imajının olumlu yönde geliştirilmesine hizmet edecek önemli bir proje olduğunu kaydeden Vali Demirtaş, ‘‘İlk olarak bugün ilimizi ziyaret eden ve 10 ayda 12 ilimizi ziyaret etmesi planlanan “Kooperatifçilik Otobüsü” de bu projenin ana tanıtım yüzü ve projenin vitrinidir. Kooperatifçilik Otobüsünü projenin ilk durağı olan Adana’da,15 Şubat’a kadar ilimizde ağırlayacağız. Bu etkinlikten, kooperatifçilik alanında çalışma yapmak isteyen girişimcilerimizin ve hali hazırda ilimizde Ticaret Bakanlığımızın uhdesinde faaliyetlerini sürdüren 203 kooperatifimizin en iyi şekilde istifade edeceğini düşünüyorum. Mevcut kooperatiflerimizin ürettikleri ürünlerin ön plana çıkarılması açısından da bu etkinliğin büyük önem taşıdığına yürekten inanıyorum.’’ dedi.

‘’Kooperatifçilik Otobüsü’’nün etkinlikler dâhilinde, ziyaret ettiği illerde bilgilendirme toplantıları, söyleşiler ve çalıştaylar yapılacağını ve kooperatifçiliğe yönelik farklı alanlarda eğitimler düzenleneceğini sözlerine ekleyen Vali Demirtaş, ‘‘Bu etkinliklerin sonucunda hazırlanacak raporlarla illerimizde kooperatifleşmenin artırılmasına yönelik iş fikirlerinin oluşturulması amaçlanmaktadır. Dolayısıyla buradan ilimiz adına çıkacak rapor, önümüzdeki dönemde Adana’da atacağımız adımlarda ve yol haritamızın belirlenmesinde de ciddi rol oynayacaktır.’’ diyerek Adana’da faaliyetlerini sürdüren tüm kooperatiflerin yürüttüğü çalışmaları sonuna kadar destekleyeceklerini,  kooperatiflerden çıkan ürünlerin pazara taşınması ve kendilerine gelir olarak dönüşünün sağlanması hususunda, Valilik olarak her daim yanlarında duracaklarını belirtti.

Gerçekleştirilen ‘‘Kooperatifçilik Otobüsü’’ etkinliğinin Türkiye’de ve Adana’da faaliyet gösteren tüm kooperatiflerin çalışmalarına olumlu katkılar sağlamasını temenni eden Vali Demirtaş, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Etkinlik, gerçekleştirilen konuşmaların ardından kooperatifçiliğin tanıtıldığı ve projenin amaçlarının anlatıldığı sunumla sürdürüldü.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor