KORONAVİRÜS PAKETİ KALKANI

Koronavirüs salgını ile tüm ulus birlik ve beraberlik içinde mücadele etmek mecburiyetindeyiz. Öncelikle ülkeyi yöneten iktidarın artık vatandaşlar arasında bizdendi-bizden değildi anlayışından arınıp ülkeyi bu beladan temizleyene dek en üst düzeyde birlik ve beraberlik algısını ülke geneline yayması gerekiyor.

Ama ne gezer, koronavirüsle mücadele için hazırlanan kalkan paketinin açıklanmasında gördük ki, DAĞ FARE DOĞURDU..

Paket açıklanırken Türkiye İşveren Sendikaları-Ticaret Odaları toplantıya çağrılıyor. Bu ülkenin en köklü emekten yana olan DİSK ve KESK gibi iki önemli sendika yok sayılarak davet edilmiyor.

Onları yok sayan anlayış, onların temsil ettiği emekçileri-emeklileri-memurları-öğretmenleri-işsizleri-çiftçileri-gençleri yok saymaktır. Zaten yok da saydılar.

Paketin-kalkanın özeti;

Patrona para…

65 yaş üstü halka kolonya…

Patronlara taze para desteği ve yeni teşvikler ile şirketlerini ayakta tutmak!..

Evine kapanacak işsizin karnı acıkmasın. Elekttiği yanmasın, karanlıkta kalsınlar. Isınmaya, su kullanmaya zaten ihtiyaçları yok.

Üstelik 18 yıllık iktidarları döneminde AKP 100’ün üzerinde paket açtı. Bu paketlerden hangisinde hedefi tutturduklarını hatırlayan varsa bana söylesin.

Kolonya desteği ile koronavirüsü yenebilirsek aşkolsun. Nasıl olsa biz çılgın Türkleriz. Çanakkale’de, Ulusal Kurtuluş Savaşı’nda bunları başarmadık mı? Bir tek İdlip’de topal ördek olduk!.. O kadarlık kusur kadı kızında da olur herhalde mi diyeceğiz.

Paket-kalkanın geniş özeti;

Vergi indirimi…

Vergi affı…

Vergi öteleme…

Düşük faizli kredi…

Bol teşvik…

Kredi ödemeleri erteleme…

Her paket açılışında, özellikle damat paketleri koruma kalkanı-istikrar kalkanı olarak değerlendiriyor. Hep ithalat, hep ithalat. İstikrar vaadeden paketler sonunda Türk ekonomisi bir türlü yeni ve rahatlatıcı İHRAÇ edilen bir ürün yaratamadık!.. Her paketden sonra artan işsizlik, enflasyon, pahalılıkla yaşar hale geldik.

Koronavirüs vakasından sonra dünya ülkelerinin kalkan paketi ile bizim paketi karşılaştırınca SOMALİ’den pek farklı gözüküyormuyuz.

NOT: Koronavirüs mücadelesinde sağlık emekçilerinin cansiparene mücadelelerini alkışlıyorum. Hükümeti sağlık emekçilerine birer maaş ikramiye vererek ödüllendirmeye davet ediyorum.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor