Köse, “Bütün canlılar birbirine muhtaçtır”

ADANA (BÖLGE)-Adana Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Nihat Köse, dünya üzerindeki bütün canlıların yaşam döngüsünde birer halka oluşturduğuna dikkat çekerek, insan eliyle hayvan yaşam alanlarını yok etmenin, birçok türü yok olma tehlikesiyle karşı karşıya bıraktığını ifade etti. Köse, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, ‘’Unutmamalıyız ki bütün canlılar arasında symbiotic (birbirine muhtaç, ortaklaşa) bir yaşam vardır’’ uyarısında bulundu.

ARILAR KAYBOLURSA İNSANLIĞIN 4 YIL ÖMRÜ KALIR

Ünlü Fizikçi Einstein’ın, ‘’Ya arılar olmasaydı?’’ sözünü hatırlatan Başkan Köse, ‘’Arılar yeryüzünden kaybolursa insanlığın 4 yıl ömrü kalır’’ varsayımına vurgu yaptı. ‘’Bir kentte yaşayan insanların nasıl insanlar olduğunu görmek için o kentte yaşayan sokak hayvanlarına bakmak gerekir’’ diyen Nihat Köse, ‘’Eğer hayvanlar sizde korkmuyorsa kapınızı kilitlemeden komşuya gidebilir, çocuğunuzu bakkala rahatlıkla gönderebilirsiniz. Bu arada hatırlatmak isterim ki sahipsiz hayvan yoktur. Sokak hayvanlarının sahibi belediyelerdir ve görevini yapmalıdırlar’’ ifadelerini kullandı.  

HEPİMİZE ÖNEMLİ GÖREVLER DÜŞÜYOR

Köse, açıklamasında şunları kaydetti; 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü deyince genel olarak sahipsiz sokak hayvanları ya da güçten düşmüş yük ve çeki hayvanları anlaşılıyor ki bu doğru değildir. Evcil hayvan beslemenin çocuklarımızın psikolojik olumlu yönde gelişiminde ne kadar önemli olduğu konusunda yapılmış onlarca çalışma var. Sevgiyi öğrenen çocuklarımız sevgi dolu bir gelecek oluşturacaklardır. Tolstoy ‘Acı duyuyorsa canlısın, başkasının acısını duyuyorsan insansın’ demiş. Biz de;  Hayvanların acısını da duyuyorsan iyi insansın diyelim. Bu konuda; Hepimize, toplumun bütün üyelerine büyük işler düşmektedir. Özellikle Milli Eğitim camiasına, öğretmenlerimize! Sevgiyi öğrenmiş yeni nesiller öğretmenlerimizin eseri olacaktır. 4 Ekim vesilesiyle en büyük hayvan hakları savunucusu ve bu uğurda büyük mücadeleler veren ve mensubu olmaktan gurur duyduğum Veteriner Hekimleri, hayvanlar için taş taş üstüne koyan bütün yurttaşlarımızı saygıyla selamlıyorum. Unutmayalım ki doğayı sevmeyen hayvanları sevemez, hayvanları sevmeyen insanları sevemez, insanları sevmeyen de iyi insan olamaz. Sevgi dolu bir dünyada 4 Ekimin hayvanlarımızın yaşam hakkına saygı getirmesini dilerim.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor