KOZAY: MADIMAK’IN YANGINI HİÇ SÖNMEDİ

(HABER MERKEZİ)-Çukurova Belediyesi Başkanı Emrah Kozay, 2 Temmuz 1993 tarihinde 33 sanatçı ve aydının katledilerek öldürüldüğü Madımak olayları için düzenlenen anma töreninde “Katliamın üzerinden 31 yıl geçti ama Madımak’ın yangını hiç sönmedi ve asla sönmeyecek” dedi.

YİTİRİLEN CANLAR İÇİN SAYGI DURUŞU

Adana Alevi Platformu öncülüğünde Madımak Parkı’nda gerçekleştirilen basın açıklaması ve anma etkinliğinde katılımcılar, katledilen canlar anısına saygı duruşundu bulundu.

İNSANLIĞIMIZDAN UTANDIRAN VAHŞET

Çukurova Belediye Başkanı Emrah Kozay yaptığı konuşmada, “Bundan tam 31 yıl önce Madımak’ta hepimizi insanlığımızdan utandıran bir vahşete tanık olduk. Fikirleri, yaşam felsefeleri farklı olduğu için bu ülkenin aydınları diri diri yakılarak katledildi” diye konuştu.

UNUTMADIK, UNUTMAYACAĞIZ

Aradan 31 yıl geçmesine rağmen yaşanan acıların dinmediğini belirten Başkan Kozay, “Yaşadığımız acılar, yüreğimizdeki yangın hiç sönmedi, sönmeyecek. Katliamda yitirdiğimiz canlarımızı saygıyla, rahmetle anıyoruz. Unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız” şeklinde konuştu.

MÜCADELEMİZ DEVAM EDİYOR

Adana Alevi Platformu Sözcüsü Cafer Boyraz da Madımak’ta yaşananların sıradan bir olay olmadığının altını çizdi. Boyraz, “Katliamın 31.yılında demokratik, özgür, eşit, halkların kardeşçe yaşadığı bir ülke mücadelemiz devam ediyor ve devam edecek” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından parktaki anıta karanfiller bırakılarak katledilen canlar anıldı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor