Kredi kartı vurgunculuğu

ADANA (BÖLGE)-Adana’da kopyalanarak başka karta 42 bin lira para aktarılan, 38 binliralık da alışveriş yapılan kredi kartıyla cep telefonu almak isteyen bir kişi, elektronik market çalışanının dikkati sayesinde yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, bir alışveriş merkezindeki elektronik markete gelen Yalçın İ. (30) kimliğini ve kredi kartını vererek görevliye cep telefonu siparisi verdiğini gelip gelmediğini sordu. Bunun üzerine görevli kontrol ettiğinde verilen kimliğin başka kredi kartınınise Ankara’da oturan Volkan Y. isimli şahsa ait olduğunu fark etti. Şüphelenen mağaza görevlisi, “Siparişiniz saat 15.00’te gelecek siz o zaman gelirseniz ürünü alabilirsiniz” dedi. Yalçın İ. De gittikten sonra görevli polisi aradı. Olay yerinde Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri geldi. Elektronik market görevlisi durumu anlatınca polis kredi kartı sahibine ulaştı. Kart sahibi Volkan Y. kredi katının koplandığını 42 bin lira parasını başka bir karta aktarıldığını, 38 bin liralık alışveriş yapıldığını bildirdi.

Bunun üzerine polis belirtilen saatte elektronik markete müşteri gibi şüpheliyi beklemeye başladı. Bir süre sonra Yalçın İ. cep telefonu almak için geldi. Market görevlisinden telefonu isteyip aldığı sırada sivil polisler zanlıyı yakaladı. Zanlı emniyete getirilerek sorgulandı. Zanlının kredi kartını kendisine tanımadığı birisinin verildiğini cep telefonu almasını istediğini söylediği öğrenildi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor