‘Krizi kim yaratıyorsa faturayı da o ödesin’

ANKARA (BÖLGE)- CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, emeklilere bayramlarda ödenen ikramiyelerin kaldırılacağı, maaşlarından kesinti yapılacağı ve ilaç katkı paylarının artırılacağına ilişkin iddiaları TBMM gündemine taşıyarak “Şimdi de gözünüzü emekliye mi diktiniz? Yarattığınız krizlerin faturasını hep emekçiler mi ödeyecek? Krizleri kim yaratıyorsa faturayı da onların ödesin” dedi.

CHP’li Sümer, TBMM Genel Kurulu’nda emeklilerin sesi oldu. Genel Kurul’da yaptığı konuşmada dış politikada bir bilinmezlik içine giren ve içeride yanlış ekonomik politikalar izleyen iktidarın Türkiye’ye maliyetinin giderek ağırlaştığını belirten Sümer, doların 6.10’un üzerine çıktığını, altının ise rekor kırmaya devam ettiğini kaydetti.

Sümer, Türkiye’nin bir yıl içinde 118 milyar dolar dış borç ödemesi gerçekleştireceğini hatırlatarak “Dolarda 1 kuruşluk artış bile 1 milyar 180 milyon TL yeni yük demek” dedi.

Suriye ve Libya’da cephede askerler şehit düşerken içeride de ekonomik faturanın giderek arttığını ifade eden Sümer şöyle konuştu:

“Bir çözüm yolu bulamayan iktidar, şimdi de gözünü emeklilerin maaşlarına dikti. Emeklilere her iki bayramda ödenen biner lira ikramiyenin kaldırılacağı, maaşlardan ayda 100 TL kesinti yapılacağı, ilaç katılım paylarının artırılacağı konuşuluyor. Devlete en küçük borcu olanlara icra gönderiyorsunuz, asgari ücretliye günlük 10 TL zam yapıyorsunuz. Şimdi de gözünüzü emekliye mi diktiniz? Yarattığınız krizlerin faturasını hep emekçiler mi ödeyecek diyor, krizleri kim yaratıyorsa faturayı da onların ödemesini diliyorum.”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor