KURBAN BAYRAMI TATİLİNİN İLK 6 GÜNÜNDE 49 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

(HABER MERKEZİ)-İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kurban Bayramı tatilinin ilk 6 gününde meydana gelen trafik kazalarında 49 kişinin hayatını kaybettiğini, 7 bin 683 kişinin de yaralandığını bildirdi.

İçişleri Bakanı önceki gün yaptığı açıklamada da ilk 5 günlük kazada 36 kişinin hayatını kaybettiğini, 6 bin 550 kişinin de yaralandığını söylemişti. Perşembe günü oluşan kazalarda ise 13 kişinin öldüğü, 1133 kişinin de yaralandığı görülüyor. Buna göre hem kazalarda hem de ölüm olaylarında ilk 5 güne göre dün daha fazla olduğu gözlendi.

Yerlikaya, dönüş yolundaki sürücülere de uyarı yaptı ve şu ifadeleri kullandı: “Bayram tatili için memleketimizin çeşitli illerine giden vatandaşlarımızın geri dönüş yolculukları başladı. Trafik yoğunluğu tekrar artıyor. Lütfen aşırı hız yapmayalım. Araçlarımızda da otobüslerde de emniyet kemeri takmayı ihmal etmeyelim. Trafik kurallarına uyalım.  Bayram tatili boyunca trafik polislerimiz ve jandarma trafiğimiz, denetimlerine 24 saat esasına göre devam ediyor” dedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor