Kutluca, “Kadın ve genç girişimcilere öncelik verilecek”

ADANA (BÖLGE)-Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Programı (KKYDP) kapsamında 2,5 milyon TL. ye kadar projelere yüzde 50 hibe desteği için son başvuru tarihinin  2 Ekim 2019 olduğunu hatırlatan TÜMSİAD Adana Şube Başkanı Yakup Kutluca kadın ve genç girişimcilere öncelik verileceğini söyledi. Yazılı bir açıklama yapan Yakup Kutluca KKYDP yararlanmak isteyen TÜMSİAD üyelerini ve vatandaşların zaman kaybetmeden İl ve İlçe Tarım Müdürlüklerine müracaat etmelerini istedi.

Kutluca açıklamasında şunları da kaydetti: ‘’ Bakanlığın amacı, Doğal kaynakların ve çevrenin korunması, kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi, küçük ve orta ölçekli işletmelerin desteklenmesi, tarımsal pazarlamanın geliştirilmesi, gıda güvenliğinin güçlendirilmesi, yeni teknolojilerin üreticiler tarafından kullanılarak yaygınlaştırılması ve yerel kalkınma kapasitesinin artırılmasını sağlamaktır.’’

TÜMSİAD Adana Şube Başkanı Kutluca, hibeye esas olacak yatırım yapılacak konularını da değinerek, tek tek açıklamada bulundu:

1.  Bitkisel ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması, 2.  Hayvansal ürünlerin işlenmesi paketlenmesi ve depolanması, 3. Soğuk hava deposu, 4.  Çelik silo, 5.  Hayvansal ve bitkisel orijinli gübre işlenmesi paketlenmesi ve depolanması, 6.  Yenilenebilir enerji üretim tesisleri,  7. Tarımsal üretime yönelik sabit yatırımlar,  8.  Kırsal Turizm yatırımları, çiftlik altyapı sistemleri, el sanatları ve katma değerli ürünler, 9. Bilişim sistemleri ve eğitim yatırımlarıdır” dedi.  

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor