KUYU FACİASI: 4 ÖLÜ

(HABER MERKEZİ)-Çukurova ilçesine bağlı Salbaş Mahallesi, Bozcalar mevkisindeki evlerinin önünde su kuyusu açan Karahan ailesi yaklaşık 25 metre derinliğe ulaştı. Çalışma sırasında Haluk Karnahan, eşi Havva, oğlu Ömer (22) ve kardeşi Skefa Karahan önceki gün de çalışma yapmaki çin su kuyusuna indi. Ancak 4 kişi metan gazından zehirlenerek hayatını kaybetti.

Bozcalar Mahallesi’nde, su kuyusu açmak için kazı yapan Haluk Karahan’a yardım etmek amacıyla oğlu Ömer Karahan, karısı Havva Karahan ve kardeşi Sefa Karahan geldi. Su kuyusundan 4 kişinin çıkamadığını gören çevredekiler durumu jandarma, itfaiye ve sağlık ekiplerine bildirdi. Ekipler, hayatlarını kaybeden 4 kişiyi su kuyusundan çıkarmak için çalışma başlattı.

CESETLERE ULAŞILDI

Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, 4 kişiyi kurtarmak için çalışma başlattı. Kuyunun giriş kısmının dar olmasından dolayı bir süre girişte zorlanan ekipler, yapılan çalışmalar sonrası Haluk Karahan, kardeşi Sefa Karahan, eşi Havva Karahan ile oğlu Ömer Karahan’ın cesedine ulaştı.

METAN GAZINDAN ETKİLENDİLER

Vali Süleyman Elban yaptığı açıklamada, su kuyusunda 4 kişinin yaşamını yitirdiğini belirterek, “Adana’nın merkez Çukurova ilçesinde, su kuyusuna düşen bir kişi ile onu kurtarmak isteyen 3 kişi hayatını kaybetti.” dedi.

Aynı aileden 4 kişinin, suya ulaşmak isterken bölgedeki metan gazından etkilendiği şüphesi üzerinde duruluyor.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor