Lavantalar kokuyor FEKEliler kazanıyor

(HABER MERKEZİ)- Feke Kaymakamlığı, Feke Belediyesi ve Tapaneli Kadın Kooperatifinin öncülüğünde başlatılan ve Adana İl Tarım Müdürlüğü ile Adana İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün katkılarıyla bu sene birincisi düzenlenecek olan “Feke Tapan Lavanta Festivali”nin tanıtım çalışmaları başladı.

Yüz bin yerli turist çekti

İlçenin kırsal mahalleleri ile dokuz muhtarlıktan oluşan Tapan bölgesinde beş yıl önce ilk ekimi yapılan, Feke ve Tapan bölgesinin tanıtımında önemli bir rol oynayan aromatik bitki lavanta, bölgeye en önemli ekonomik katkı sağlayan ürünler arasına girdi. Beş yıl önce Hüseyin Sözlü Başkanlığındaki Adana Büyükşehir Belediyesi yönetimince atılan adım sonucunda bir hayalle başlayan alternatif tarım çalışmaları, Tapanlı kadınların emeğiyle yüzlerce dönüm bahçeye dönüştü. Lavantalar, çiçek döneminden hasat dönemine kadar olan zaman diliminde bölgeye yüz bin yerli turist çekti.

Tesis kurma çalışmasına başlanıyor…

Feke’nin adının tüm Türkiye’ye duyurulmasında önemli bir yeri olan Tapan’ın ve Feke’nin bazı mahalleleriyle birlikte ilçenin ilerleyen yıllarda tıbbi aromatik bitkiler merkezi olma yolunda önemli adımlar atılıyor. Bu kapsamda, Tapaneli Kadın Kooperatifi, endemik bitkilerin oldukça fazla olduğu bölgede tıbbi aromatik bitkilerin yağlarının çıkarılması için tesis kurma çalışmalarına başladı.

Ahmet Sel, Avcı ve Ay’ı davet etti

  1. FEKE Tapan Lavanta ve Turizm Festivali’ne ev sahipliği yapacak olan Feke Belediye Başkanı Ahmet Sel, tanıtım faaliyetlerine devam ediyor. Başkan Sel, MHP Adana İl Başkanı Bünyamin Avcı ve Ak Parti Adana İl Başkanı Mehmet Ay’ı ayrı ayrı ziyaret ederek 25-26 Haziran 2022 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan  1. FEKE Tapan Lavanta ve Turizim Festivali’ne davet etti.

Avcı ve Ay’dan destek mesajı…

MHP İl Başkanı Bünyamin Avcı ve Ak Parti İl Başkanı Mehmet Ay, devlet ve hükümet olarak halkın refahını artıracak, bölge ekonomisine katkı sunacak her projeye ve girişime destek vermeye devam edeceklerini bildirdiler. Ahmet Sel, iki Başkana da teşekkür ederek, festivale katılmalarından mutluluk duyacaklarını söyledi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor