Lezzet Festivali damakları mest edecek
Adana’da, bu yıl 7’ncisi 6-7-8 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek Uluslararası Lezzet Festivali’nin lansmanı gerçekleştirildi. Çeşitli lezzetlerin katılımcılara sunulduğu etkinlikte konuşan Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, “Bu lezzetlerimizi tüm dünyaya tanıtmaya çalışıyoruz. Festival, her yıl içerikleri zenginleşerek devam ediyor” dedi. Adana Müzesi Konferans Salonu’nda düzenlenen lansmana Vali Yavuz Selim Köşger, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, bazı ilçe belediye başkanları, oda ve sivil toplum kuruluşları başkanları katıldı.
Katılımcılara sahnede kurulan platform üzerinde Adana’nın çeşitli yöresel lezzetleri tanıtıldı. Ardından ilçe belediye başkanları, oda başkanları ve Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, festival hakkında konuşma yaptı. Etkinlikte konuşan Vali Yavuz Selim Köşger ise Adana’da 500’ün üzerinde sunulabilecek lezzet olduğuna dikkat çekerek, “Bu coğrafyamızın ne kadar zengin, bereketli ve üretken olduğunu gösteriyor. Bin yılların ilmiğinden süzülerek gelen yeme-içme çeşitliliği, bu topraklarda büyük medeniyetler kurulduğunun göstergesidir’’ dedi.
***
ADANA (BÖLGE) – Adana Valiliğinin ev sahipliğinde düzenlenen “7. Uluslararası Adana Lezzet Festivali” için geri sayım başladı. Adana Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri, odalar ve sivil toplum kuruluşları işbirliğince 6-8 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek festival için Adana Müze Kompleksi’nde, dün lansman toplantısı yapıldı ve kentin yöresel yemekleri sergilendi.
ADANA, GASTRONOMİDE TÜRKİYE MARKASI OLACAK
Vali Yavuz Selim Köşger, burada düzenlenen toplantıda, bu yılki festivali Cumhuriyetin 100. yılına ithafen “100. Yılında Cumhuriyet Lezzetleri” temasıyla düzenleyeceklerini belirtti. Çukurova’nın lezzetlerini tüm dünyaya tanıtmaya çalıştıklarını aktaran Köşger, şöyle konuştu: “Adana her alanda büyük potansiyel barındıran bir şehir. Tarımın, Çukurova’nın şehri… Tarıma dayalı olarak Türkiye’deki ilk sanayileşen şehir. Coğrafyası, kültürü, her şeyi tam ama turizmin de Adana’da önemli bir unsur olması lazım. Adana’nın turizminin dinamosu, lezzet sektörü, gastronomi, mutfağı olması lazım. Onu gerçekleştiriyoruz. Adana’yı ‘Gastronomi Şehri’ haline getirmek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Adanamızın gastronomi alanında Türkiye’deki markasını pekiştirecek ne faaliyetler gerekiyorsa yapacağız. Adana’nın resmi olarak ‘Gastronomi Şehri’ unvanını alması için ne gerekiyorsa yapacağız.”
GASTRONOMİYİ TURİZMİN LOKOMATİFİ YAPACAĞIZ
Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar da Adana’nın marka değerinin çok yüksek olduğuna dikkati çekti. Gastronominin de bu marka değerine katkı sunan bir unsur olduğunu aktaran Karalar, “Biz de gastronominin, turizmin lokomotifi olması, kenti lezzetin diyarı yapmak üzere elimizden gelen her şeyi yapıyoruz, yapacağız” diye konuştu.
FESTİVALDE YEMEK YAPIMI ATÖLYELERİ DE YER ALACAK
Yeni Adana Müzesi, Konferans Salonu’nda 6 Ekim’de başlayacak festivalde, ”Davetler ve yeme içme kültürü”, “Cumhuriyet dönemi sofralara gelen kadın erkek eşitliği”, “Türk mutfağının bugünkü imajı”, “Yerli ve yerinde üretim”, “Yakın çevreden mevsiminde tedarik”, “Atıksız mutfak”, “Karbon ayak izi” ve “Kaynakların doğru kullanılması” gibi konular ele alınacak. Çeşitli yarışmaların yanı sıra, yemek yapımına yönelik atölye çalışmalarının ve sunumların yapılacağı festival kapsamında, ziyaretçiler Merkez Park’ta kentin lezzetlerini de tatma şansı yakalayacak.