LEZZETİN ŞEHRİ ADANA

Adana Lezzet Festivali sona erdi. Geçen yıl pandemi nedeni ile yapılamayan lezzet festivali bu yıl büyük bir coşku ile yapıldı. Zaten pandemi nedeni ile bunalan vatandaşlar, lezzet festivaline akın etti. Bu nedenle bu yıl ki festival daha coşkulu ve katılımı yüksek geçti.

Lezzetlerin başkenti olan, gastronomi, mutfak kültürü ile dikkatleri üzerine çeken Adana yaptığı lezzet festivali ile lezzetin başkenti olduğunu bir kez daha tüm dünyaya duyurdu. Lezzet festivali tüm Türkiye’nin konuştuğu, farklı illerde yaşayanların geldiği, gelemeyenlerin ise sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımları sıkı takip ettiği bir festival oldu.

Farklı illerde çok sayıda dost, akraba ile son günlerde hep lezzet festivali üzerine konuşmalar yaptık ve insanlar Adana’ya gelip, festivali görmek istediklerini belirtiyorlardı. Evet bence festival amacına ulaştı. Adana lezzetlerimiz zaten biliniyordu ancak üzerine bir de böylesine önemli festivalle de birleşince gözler Adana’nın üzerinde oldu.

Tabi bir de bu yıl diğer yıllardan farklı olarak Cumhurbaşkanı’mız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımı ve festivalin resmi açılışını kendisinin mangal başına geçip, ilk ateşi yakması ile başlatması, festivale daha ayrı bir değer kattı. Devletimizin böylesine önemli festivalleri desteklediğini, lezzetlerin bu şekilde tanıtılmasına verdiği önemi bir kez daha ortaya koydu.

Adana’mız bir festivali daha geride bıraktı. Türkiye Adana’daki festivali konuştu. Haberlerde Adana lezzetleri ilk sırada yer aldı. Yani lezzetlerimiz, Adana’mız en iyi şekilde tanıtıldı. Adana’da yaşayan vatandaşlar olarak böylesine önemli festivallerin kentimize sunduğu katkılardan dolayı bu festivale emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyoruz.

İleriki yıllarda yapılacak festivallerin bir önceki festivali geçecek nitelikle gelişmelerle Adana’mıza daha büyük katkılar koymasını istiyoruz.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor